"Önümüzdeki sezon Emre Belözoğlu dışında teknik direktör tercihi olamaz"

Eren Tuncay
11.05.2021 - 11:46 | Son Güncellenme: 11.05.2021 - 13:02

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında Fenerbahçe ve Emre Belözoğlu birlikteliğini yorumladı. Demirkol, "Emre Belözoğlu dışında teknik direktör tercihi olamaz" dedi.

"Önümüzdeki sezon Emre Belözoğlu dışında teknik direktör tercihi olamaz"

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'nin Youtube kanalında Fenerbahçe’nin deplasmanda Ankaragücü’nü yendiği karşılaşmayı değerlendirdi.

"Sezonun en flaş oyuncusu"

Ozan Tufan’ın sezonun flaş oyuncularından biri olduğunu dile getiren Mehmet Demirkol, “Fenerbahçe’nin golü 90+7’de geldi ama ikinci yarı boyunca net pozisyonları var. Ozan merkeze geçtikten sonra Fenerbahçe baskı altına aldı. Harun’un iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Luiz Gustavo yok, Mesut ve Pelkas ile oynadığın zaman orası yumuşak oluyor. Ozan oraya geçtikten sonra direnç sağlandı. Ozan’a nazar değmesin sezonun en flaş oyuncularından biri. Fenerbahçe şampiyon olursa en iyi oyuncu Ozan olabilir" dedi.

"Alper Potuk çok iyi oynadı"

Alper Fenerbahçe’de sol kanat oynadığında çok yararlı olduğunu ancak son 3 yılda sezon başına ortalama 200 dakika oynadığını belirten Demirkol, "O kıtlıkta Fenerbahçe oynatacak oyuncu bulamıyordu ama onda bile aday olamıyordu. Yapabileceğin şeyler varken yapamıyorsa sorun. Al işte Burak Yılmaz. Alper Potuk oynayabiliyor oyunu işte oyna. Çok iyi oynadı, Hikmet hoca üzülmekte haklı ilk yarı işi bitirebilirlerdi" diye konuştu.

"İrfan Can Kahveci inanılmaz bir adam"

Yorumcu, İrfan Can Kahveci'nin performanısının kendisini şaşırtmadığını, oyuncuda daha fazlasının olduğunu söyledi. Demirkol konuşmasına şöyle devam etti: "İrfan Can hiç şaşırtmıyor beni daha fazlası da var. Dalmalar, gitmeler devam ediyor, onun kesin bir yöntemini bulması lazım. Bunun için psikolojik destek alabilir. Savunmada oyun kuruyor, arkasını dönüp yürüyüp gidiyor. Sen o sırada bir pas seçeneğisin. Tamam yoruluyor dinlenmesi lazım. Yürümesi gerek ama topa bakarak. Mesut’a Pelkas’a Ozan’a İrfan’a iyi orta saha olmayı gösterecek hadsizlikte değilim. Bu dalmalardan çıkmak lazım, yetenek olarak İrfan inanılmaz bir adam. İrfan Fenerbahçe’ye şampiyon olarak güçlü geldi. Onu ortaya koyabildi."

"Sivasspor maçı zor olacak"

Demirkol, Sivasspor'un Türkiye’de her oyunu oynayabilen ve her oyuna cevap verebilen ender takımlardan olduğunu vurgulayarak "Zor bir maç olacak Fenerbahçe için. Üç takım arasında en zor fikstür Fenerbahçe’de gibi duruyor” dedi.

"Emre Belözoğlu ile devam edilecek seneye o kesinleşti"

Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’deki geleceği hakkında da konuşan Demirkol  şöyle konuştu: "Önümüzdeki sezon Emre Belözoğlu dışında teknik direktör tercihi olamaz. O noktaya geldik. Kimi getirirsen getir 1-2 maç kaybettiğinde Emre hoca ne güzel gidiyordu olacak. Emre Belözoğlu etrafında ittifak ile durulan bir figür haline geldi. Emre hoca da Fenerbahçelilerin toz konduramadığı bir isim haline geldi. Emre Belözoğlu ile devam edilecek seneye o kesinleşti. Çok iyi başlangıç yaptığına hiç şüphe yok çünkü çok cesur kararlar veriyor. Kimse Luiz Gustavo’yu kesemez. Anket yap, Altay’dan sonra ilk yazılacak adam, genel kamuoyu öyle düşünüyordu. Sportif direktörlük uzun vadede yatırım isteyen bir şey biz de öyle bir şey istemiyoruz. Aykut hoca haklı galiba. Biz de her şeyin teknik direktör tarafından yapılması isteniyor. Biz tek adamı seviyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler