'Onun yıkılması çok zor'

18.07.2020 - 15:49 | Son Güncellenme: 18.07.2020 - 15:51

Galatasaray'ın sözleşmesini uzattığı Ali Yavuz Kol nasıl bir futbolcu? Kiralık gittiği Tarsus İdman Yurdu'ndan takım arkadaşı İbrahim Hırçın, genç futbolcuyu anlatıyor...

'Onun yıkılması çok zor'

Burhan CAN TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’da kiralıktan dönen genç futbolcu Ali Yavuz Kol’dan taraftarın beklentisi çok büyük. Bu sezon 2. Lig’de 9 gol kaydeden 19 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki yıl sarı-kırmızılılara da önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Ali Yavuz’un bu sezonki takım arkadaşı Tarsus’un tecrübeli futbolcusu İbrahim Hırçın, genç Galatasaraylı golcüyü değerlendirdi.

İbrahim Hırçın’ın yorumları şu şekilde:

“Ali Yavuz Kol.. Daha 19 yaşında olmasına rağmen Tarsus İdman Yurdu’nda gayet iyi bir performans gösterdi. Kuvveti onu ön plana çıkaran en önemli özelliği diye düşünüyorum çünkü idmanda bile yan yana geldiğimde yıkılması gerçekten zor bir futbolcu. Topla ilişkisi ve teknik kabiliyetini de kuvvetinin yanına koyduğumuzda gelecek için onun hakkında çok güzel şeyler söyleyebilirim. Tek bir negatif diyebileceğim özelliği top ondayken rakiple boğuşmayı sevmesi. (Gülüyor) Bu da onun maçlarda daha çok yorulmasına sebep oluyor diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi daha çok genç bir kardeşimiz. Çevresinde bulunan iyi insanlar ve iyi hocalarla çok daha iyi yerlere gelecektir. Bundan %100 eminim.”

Egodan eser yok!

“Karakteri ve kişiliği hakkında birkaç şey söylemeke gerekirse... Galatasaray gibi büyük bir takımdan gelmesine rağmen şimdiki gençlerde çok gördügümüz egodan eser yok Ali Yavuz Kol kardeşimde. İlk onu tanıdığımda beni futbolundan önce en çok mutlu eden şeydi bu. Ve umarım değişmeden aynı şekilde aynı azimde devam eder.”

Senin için hazırladığımız haberler