Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'tan Açıklama! Futbolcularla Yollar Ayrılıyor

Akın Ungan
21.03.2023 - 14:12 | Son Güncellenme: 21.03.2023 - 14:24

Deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor, gelecek sezonun planlarını yapıyor. Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş açıklama yaptı. İşte detaylar...

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş'tan Açıklama! Futbolcularla Yollar Ayrılıyor

Kahramanmaraş merkezli feci depremlerin ardından ligden çekilme kararı alan Hatayspor, gelecek sezonun planlamasını yapıyor. Onursal Başkan Lütfü Savaş açıklamalarda bulundu.

"Bıraktığımız yerden devam edeceğiz"

Savaş, gelecek sezon Hatayspor ve diğer branşlarla yeniden liglere dönmeyi hedeflediklerini belirterek, "Depremde çok büyük yara aldık, insanlarımız çok üzgündü ve o şartlarda müsabakalara devam etme şansımız yoktu. Hem Hatayspor hem de Süper Lig'de yer aldığımız branşlardan çekildik ama 2023-2024 sezonunda Hatayspor ve diğer tüm branşlarımızla liglerde yer almak istiyoruz. Aynı şekilde bıraktığımız yerden devam edeceğiz." diye konuştu.

"Önümüzdeki yıldan itibaren liglerde boy göstermek istiyoruz"

Bu yöndeki hazırlıkların yönetici ve hocalar tarafından yapıldığını aktaran Savaş, "İnşallah takımlarımızın müsabakalara başlaması, şehrimiz adına moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. Bu nedenle önümüzdeki yıldan itibaren takımlarımızın liglerde boy göstermelerini istiyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den tarihi soru! Lige devam ediyor muyuz etmiyor muyuz?
Habere Git

Sözleşme bitimine yarım sezon kalanlarla yollar ayrılacak

Savaş, sözleşmesi devam eden oyuncuların sezon sonunda takıma döneceklerine değinerek, sözleşme bitimine yarım sezon kalan futbolcuların büyük kısmıyla yolları ayıracaklarını anlattı.

"Önümüzdeki yılın Hatayspor'unu oluşturacağız"

Takımla çalışmak isteyen sporcuların devam etmek istediklerini dile getiren Savaş, "Volkan hocamız ve yöneticiler önümüzdeki yılın planlamasını yapıyorlar. Biraz daha yaralarımızı sardıktan sonra sporcu kardeşlerimizle konuşacağız ve önümüzdeki yılın Hatayspor'unu oluşturacağız." şeklinde konuştu.

Atsu son maçtan önce bilet kesmişti

Savaş, depremde hayatını kaybeden futbolcu Christian Atsu'nun son çıktığı maçtan önce ülkeden ayrılmak için bilet kestiğini ancak müsabaka sonrası karar değiştirdiğini anımsattı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'yi eledi ama gitti
Habere Git

"Christian Atsu bizim içerimizdeki en buruk acı"

"Christian Atsu bizim içerimizdeki en buruk acı." diyen Savaş, şöyle devam etti: "Çünkü hep yedek kalıyordu, ilk oynadığı maçta sakatlanmıştı. Müzmin sakatlığı vardı. Hazır olduğunu ifade ettiğinde hocamız onu oynatmak istedi. Maçtan bir gün önce 'Bırakın gideyim." demiş. Volkan hocamız da 'Maçta sana ihtiyacım var.' demiş. Maçın son periyodunda Atsu'yu oyuna soktu ve uzatmada müthiş frikik vuruşuyla gol attı. Aslında o akşam saat 23.00’te İstanbul'a, ardından da yurt dışına gitmek için bilet almış ama maçtan sonraki sevinç çığlıkları, Volkan hocamızın onu kucaklaması ve arkadaşlarının sevinç gösterisinde bulunmasıyla gitmekten vazgeçmiş"

Yeni Hatay Stadyumu sağlam

Gelecek sezon iç saha maçlarını Hatay'da oynamayı istediklerini vurgulayan Savaş, Yeni Hatay Stadyumu'nda çok büyük hasarın olmadığı yönünde bilgi aldığını kaydetti.
Savaş, hazırlıkları tamamlamaları halinden takımın kente dönebileceğinden bahsederek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"En ihtiyaç duyulan günde takımımızı şehrimizde görmek istiyoruz"

"Büyük ihtimalle İstanbul, olmazsa Ankara gibi bir yerde takımı konuşlandıracağız. Antrenmanlarını orada yapacaklar ama iç saha maçlarımızı Hatay'da oynatmak istiyorum çünkü insanlarımızın Atakaş Hatayspor'a ihtiyaçları var. En ihtiyaç duyulan günde takımımızı şehrimizde görmek istiyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler