Onyekuru, Galatasaray'a döner mi? Terim'in görüşü net...

20.07.2020 - 11:28 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 11:46

Galatasaray ile Monaco arasında yaşanan mali problemler, Henry Onyekuru'yu takımdan kopardı. Onyekuru'nun Galatasaray'a dönme ihtimali var mı? Fatih Terim'in bu konuda net bir görüşü var.

Onyekuru, Galatasaray'a döner mi? Terim'in görüşü net...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Fransa Ligi ekiplerinden Monaco'da teknik direktör Robert Moreno ile yollar ayrıldı. Göreve Hırvat çalıştırıcı, Niko Kovac getirildi. Peki, bu durum Henry Onyekuru'nun geleceğini etkileyecek mi? Onyekuru, Galatasaray'a geri dönecek mi? Detaylar haberde...

Lig bitmeden çağırdılar, krize döndü

Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru, hatırlanacağı gibi lig sona ermeden Monaco tarafından çağrılmış ve bu bir kriz yaratmıştı.

Monaco, Cercle Brugge maçı kadrosuna almadı

Yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını Cercle Brugge ile oynayan Monaco'da Onyekuru, 25 kişilik kadroya da dahil edilmedi. Bu durum Fransa'da da şaşkınlıkla karşılandı.

Kovac'ın Onyekuru ile ilgili kararı belirleyici olacak

Gelecek sezon daha güçlü bir görüntü ortaya koymak isteyen Monaco'nun, son olarak Bundesliga ekibi Bayern Münih'te çalışan Niko Kovac ile el sıkışması, Onyekuru ile ilgili verilecek kararda belirleyici olacak.

Monaco'da Robert Moreno, 4-3-3 gibi ofansif bir taktikle takımı oynatıyordu. Maç içinde gidişata göre farklı kombinasyonlar da deneyen Moreno'ya nazaran Niko Kovac, 4-2-3-1 sistemini benimseyen bir teknik adam olarak biliniyor.

Galatasaray'dan ayrılma sebebi mali problemler

Kovac'ın Onyekuru'yu gelecek sezonki planlamasında düşünmemesi halinde Galatasaray'a dönme durumunun yeniden gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Onyekuru'nun Monaco'ya dönmesinin altında yatan sebep mali problemler olarak biliniyor.

Tekrar dönmesine artık Terim de sıcak bakmıyor

Onyekuru ile ilgili teknik patron Fatih Terim'in olumlu görüşleri vardı. Fakat; Terim'in Onyekuru'nun Kovac tarafından düşünülmemesi sonrası takıma geri dönüşüne sıcak bakmadığı öğrenildi. Terim, oyuncunun Galatasaray'dan bu şekilde ayrılmasına ise büyük üzüntü duydu.

Onyekuru, Galatasaray'da kaç gol attı?

Henry Onyekuru, Galatasaray formasıyla 2'si kupa olmak üzere toplam 12 maça çıkarken 1 gol 2 asistle oynadı. Tek golünü, Kadıköy'de 3-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinde attı.

İlk döneminde ne kadar kazanıyordu?

Nijeryalı futbolcu, 2018-19 sezonunda Ada ekibi Everton'dan kiralık olarak geldiğinde 1 sezon için 1.2 milyon Euro kazanıyordu. Kulübüne de 800 bin Euro kiralama bedeli ödendi.

Onyekuru'nun, ikinci gelişinde fark oluştu mu?

Onyekuru, Fransız kulübü Monaco'dan bu sezon yeniden kiralandı ve kendisine bu sezonun ikinci yarısı için 650.000 Euro sabit transfer ücreti ödeneceği borsaya bildirilmişti. Monaco'ya ise 750 bin Euro kiralama bedeli ödeneceği ifade edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler