Onyekuru, Galatasaray'da kalacak mı? Teknik direktör açıkladı...

04.03.2020 - 20:46 | Son Güncellenme: 04.03.2020 - 17:50

Onyekuru, Galatasaray'da kalacak mı? Teknik direktör açıkladı...

Henry Onyekuru Galatasaray'da kalacak mı? Sivasspor - Galatasaray maçı nasıl geçer? Emre Kılınç ve Mert Hakan transferlerinde son durum ne?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Muhsin Ertuğral'ın açıklamaları şu şekilde:

Sivasspor maçında farklı bir oyun olabilir!

"Günlük ortamda ne olup bittiğini ancak varsayım olarak değerlendiririz. Kulüplerin iç dünyaları çok farklı oluyor. Bu sebepten yorumlarımız zaman zaman tutmuyor. Galatasaray son dönemde iyi bir grafik yakaladı. Orta sahada güzeş bir dinamizm oluştu. Bu dinamizmi bozamk sıkıntı olabilir. Hocanın top kayıplarından sonra vereceği direktifler çok önemli. Bu sebepten bu hafta biraz daha farklı bir oyun tercih edilebilir."

Sivasspor avantaj peşinde!

"Bu teklifler avantaj sağlamak için yapılan teklifler. Ev sahibi takımın avanjatı akşam oynaması ancak burada sadece futbola bakılmıyor. Marketing ve yayın hakları durum da var. Burada yan etkenler daha önemli. Sponsorların talebi burada esas olan. Maç 19:00 olarak belirlendiyse bunun değiştirilmesi sakıncalı olur. Bu saat farkında en az 5 derece fark olur. 5 derecelik bir fark vücudu etikler. Soğuk bir ortamda bir şok yaşanır ve adaptasyon süresi uzun sürer. Bu durumda ev sahibi takım daha avantajlı olur."

Mert Hakan ve Emre Kılınç açıklaması!

"Önümüzdeki yılın transferleri açısından çok konuşmalar yapıldı. Mert Hakan ve Emre Kılınç'ın kontratları bittiği için bu transferler düşünülüyor. Ancak bunlar yan etkenler ve ben oyuncunun sahaya çıktığı zaman seneye oynayacağı takımı düşüneceğini zannetmiyorum. Bu varsayımları konuşmanın bence anlamı yok. Burada duygusallıkta var. Bu oyuncular haftalardır önemli performanslar gösteriyorlar ve bu sebepten herhangi bir yorum yapmak bence gereksiz. Bu oyuncular iyi oyuncular ve iyi performanslar sergilemeye devam edeceklerdir."

Henry Onyekuru önümüzdeki sezon Galatasaray'da olacak mı?

"Onyekuru burada çok mutlu. Afrika kökenli oyuncular bizim ülkemizi çok seviyorlar. Ben bunu birebir konuşmalarımdan biliyorum. Onyekuru burada kendini buldu. Galatasaray'da bir Onyekuru alışkanlığı oluştu. Fatih Terim'in oyun sistemine uyan bir oyuncu. Onyekuru biraz daha erken gelseydi durum daha farklı olurdu. Onyekuru, Galatasaray'da kalacaktır. Kesinlikle bu yolu seçecektir. Monaco'nun onu yeni sezon planında düşündüğüğünü zannetmiyorum. Galatasaray bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gidip gitmeyeceği belli değil. Galatasaray'ın ciddi bir borç yükü de var. Bu sebepten dolayı Galatasaray en doğru yolu seçecektir. Kiralık veya bonservisiyle bu oyuncu kadroya katılacaktır. Ben buna inanıyorum. Burada Monaco'nun da kararları olacak ancak umarım Onyekuru'yu önümüzdeki sezon da izleriz."

 

Teknik direktör Muhsin Ertuğral Milli Takım Uluslararası Teknik Danışmanı olarak göreve başladı.

Senin için hazırladığımız haberler