Onyekuru için çılgın talep! 40 milyon Euro...

18.03.2019 - 15:55 | Son Güncellenme: 18.03.2019 - 15:55

Onyekuru için çılgın talep! 40 milyon Euro...

Alman devi Bayern Münih'in, Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Henry Onyekuru'ya talip olduğu ve Everton'un da yıldız oyuncu için 40 milyon Euro istediği iddia edildi.

 

Fanatik'in haberine göre Galatasaray'ın Nijeryalı kanat oyuncusu Henry Onyekuru için Bayern Münih sportif direktörü Hasan Salihamidzic'ten Everton'a telefon geldi.

 

40 milyon euro talep ettiler

Bayern'in eski futbolcusu ve şu anki sportif direktörü Salihamidzic, Everton sportif direktörü Marcel Brands'i aradı ve Onyekuru'nun durumunu sordu.

 

Brands ise Salihamidzic'e Nijeryalı'nın satış fiyatının 40 milyon euro olduğunu ve Onyekuru'nun Everton'ın gelecek planlarında yer aldığını söyledi.

 

Bayern daha önce Türk Telekom'da izlemişti

Bayern Münih Onyekuru'yu bu sezon başı da birkaç kez Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçlarına scout göndererek takip etmişti.

 

Sezon başı 800 bin euroluk bedelle Galatasaray'ın kiraladığı 21 yaşındaki oyuncuyu Everton 2017/2018 sezonu başında 8 milyon euroya Anderlecht'ten transfer etmişti.

Bu sezon ligde 24 maçta 11 gol 3 asistlik performans sergileyen Onyekuru'nun Everton'la olan sözleşmesi 2002 haziran ayında sona eriyor.

Taraftarları çıldırttı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Bursaspor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine karşın 3-2 galip ayrılırken; Henry Onyekuru, karşılaşmada kaçırdığı gollerle sarı-kırmızılı taraftarları çıldırttı.

 

Onyekuru müsait pozisyonda pas vermedi

İki kez karşı karşıya pozisyondan yararlanamayan genç oyuncu, müsait durumdaki arkadaşlarına pas vermediği için de tepki çekti.

 

Onyekuru'nun golü geçerli sayılmadı

Onyekuru 82. dakikada ağları sarssa da golü ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

 

Feghouli'nin pozisyonunda pası veren isimdi

Nijeryalı oyuncu, kaçırdığı fırsatlara rağmen Feghouli’nin füzesinde pası veren isimdi.

 

Onyekuru maçtan sonra arkadaşlarını tebrik etti

Onyekuru maçtan sonraki açıklamasında, “Ndiaye’nin golü bize güç verdi. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi. (Fanatik)

 

Onyekuru formda

Galatasaray, bu sezon geri düştüğü maçlarda 16 puan elde etti.

 

Ligde ilk golü yediği 8 müsabakada geri dönüşe imza atan sarı-kırmızılı ekip, söz konusu maçlarda 4'er galibiyet ve beraberlik aldı.

 

Galatasaray, ilk golü yediği maçlarda MKE Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Bursaspor'u mağlup etti.

 

Terim'in öğrencileri, ligin ilk yarısındaki Bursaspor maçının yanı sıra Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarından ise birer puan çıkardı.

 

Galatasaray'ın bu sezon geri düşmesine rağmen puan aldığı karşılaşmalarda Sofiane Feghouli'nin etkisi dikkati çekiyor.

 

Sarı-kırmızılı ekip, ilk golü yediği söz konusu 8 müsabakada rakip fileleri toplamda 18 kez havalandırdı.

 

Galatasaray'ın Cezayirli orta saha oyuncusu Feghouli, bu karşılaşmalarda 6 kez ile en çok gol bulan isim oldu.

 

Feghouli'yi 4 golle devre arasında kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok izledi.

 

Galatasaray'ın geri döndüğü mücadelelerde Henry Onyekuru ve Younes Belhanda ikişer, Badou Ndiaye, Mbaye Diagne ve devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar Aziz de birer gol buldu. Galatasaray'ın bir golü de rakip oyuncular tarafından kendi kalesine atıldı.

Senin için hazırladığımız haberler