Onyekuru transferinde iki sorun!

01.12.2019 - 11:46 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 11:50

Onyekuru transferinde iki sorun!

Galatasaray, Ocak ayındaki transfer döneminde eski oyuncusu Henry Onyekuru'yu kadrosuna katmak istiyor. Ancak; bu transferde iki sorun çıktığı gündeme geldi. Onyekuru, Galatasaray'a geliyor mu? Transferde son durum ne? İşte son gelişmeler...

Onyekuru transferinde nasıl sorunlar var?

Galatasaray'ın Henry Onyekuru transferinde iki sorun çıktı. Birincisi Monaco'nun istediği kiralama bedeli, ikincisi ise 'kesin satın alma' maddesi istenmesi.

Monaco'ya ilk 6 ay için kiralama bedeli ödenmeyecek

Nijeryalı oyuncu 1.5 yıllığına sarı-kırmızılı formayı giyecek. İlk 6 ay için Monaco’ya kiralama bedeli ödenmeyecek.

Gelecek sene için ise 2.5 milyon Euro

Gelecek yıl içinse 2.5 milyon Euro ödeme yapılacak. Galatasaray bu rakamdan indirim almak için çalışmalarına devam ediyor. Ancak gelen bilgiler; Monaco’nun ilk 6 ay için bedava alma opsiyonunu kabul ettiği için herhangi bir indirime yanaşmadığı yönünde.

13 milyon Euro’luk bir de satın alma bedeli

Geçen sezon Galatasaray'da 1.2 milyon Euro’ya oynayan Henry Onyekuru’ya ilk altı ay için 800 bin Euro ödenecek. Gelecek sezon ise 2 milyon Euro verilecek. Henry Onyekuru’nun sözleşmesinde ayrıca 13 milyon Euro’luk bir de satın alma bedeli olacak.

Galatasaray sıcak bakmıyor...

Monaco’nun sözleşmeye ''kesin satın alma'' ibaresi ekletmeye çalıştığı Galatasaray’ın ise buna sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında. (Akşam)

Senin için hazırladığımız haberler