Onyekuru'dan kötü istatistik, iyi üretim!

12.11.2018 - 14:34 | Son Güncellenme: 12.11.2018 - 14:35

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 12.haftasında Kayserispor deplasmanında 3 golle kazandı. Maçta Henry Onyekuru, dikkat çeken isimlerden biri oldu.

2 şutta 2 gol buldu

Kayserispor karşısında 74 dakikada 2 gol atan Henry Onyekuru, Süper Lig'de forma giydiği ilk 9 maçta aynı sayıda gol atmıştı. Sadece 29 kez topla buluşan Nijeryalı forvet attığı 2 şutta 2 gol buldu. Aslında sadece 54.6 pas isabetiyle oynadı. 8 top kaptırdı. 2 kezle Galatasaray’ın ofsaytta kalan tek ismi oldu. Kötü istatistiklerine rağmen yakaladığı pozisyonları gole çeviren Henry Onyekuru geceye damgasını vurdu.

Savunma oyuncularının skora katkısı

Cumartesi akşam Henry Onyekuru’nun attığı 2 golden önce Galatasaray’ın Süper Lig'de attığı son 6 golün 5’inde savunma oyuncularının katkısı vardı. Bu arada sarı-kırmızılıların son golü de bir başka defans oyuncusu Ömer’den geldi.

Davala'ya göre gecenin yıldızı Ozan Kabak

Onyekuru attığı iki golle gecenin yıldızı olurken, Ümit Davala'ya göre sahanın yıldızı Ozan Kabak’tı. Genç stoper, en fazla ikili mücadele kazanan, en fazla top kapan, en fazla top uzaklaştıran (5), en fazla hava topu kazanan (7) isim oldu. Davala maçtan sonra Ozan’ı özel olarak tebrik etti.

7 eksiğe rağmen en fazla isabetli şut

Kayserispor deplasmanında alınan galibiyete kadar Galatasaray bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçın 3’ünde gol atamamıştı. Geçen sezonun tamamında aynı sayıda deplasman maçında gol gelmemişti. Ayrıca sarı-kırmızılılar, 7 eksikle çıktığı Kayseri deplasmanında, bu sezon Süper Lig'de deplasmanlarda en fazla isabetli şut çektiği ikinci maçı oynadı. Sarı-kırmızılılar çektikleri 6 isabetli şuttan, 3 gol çıkardı. (Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler