Onyekuru'nun maliyeti arttı mı? Gerçek...

05.01.2020 - 17:53 | Son Güncellenme: 05.01.2020 - 18:02

Onyekuru'nun maliyeti arttı mı? Gerçek...

Galatasaray, devre arasındaki transfer hamlelerinden birini Henry Onyekuru'yu transfer ederek gerçekleştirdi. Futbolcunun, Galatasaray'a ilk geldiği dönemde aldığı ücret ile bu sezonun ikinci yarısında alacağı ücret arasında fark olup olmadığı merak edildi. Ajansspor konuyu mercek altına aldı. İşte detaylar... 

Onyekuru transferi, camia genelinde olumlu karşılandı

Ligin ikinci yarısında şampiyonluk konusundaki iddiasını ortaya koymak isteyen Galatasaray, Fatih Terim'in isteğiyle Onyekuru'yu yeniden kadrosuna kattı. Bu transfer, hem futbol otoriteleri hem de sarı-kırmızılı camia tarafından olumlu bir hamle olarak görüldü.

Onyekuru, ikinci gelişinde daha fazla mı para kazanacak?

Henry Onyekuru'nun Galatasaray'a ilk geldiği dönemle şimdiki dönemde alacağı açısından çok ciddi bir fark oluşup oluşmadığı merak edilmişti.

Onyekuru'nun ilk gelişinde aldığı ücret ne kadardı?

Nijeryalı futbolcu, 2018-19 sezonunda Ada ekibi Everton'dan kiralık olarak geldiğinde 1 sezon için 1.2 milyon Euro kazanıyordu. Kulübüne de 800 bin Euro kiralama bedeli ödendi.

Onyekuru, ligin ikinci yarısında ne kadar kazanacak?

Onyekuru, şimdi ise Fransız kulübü Monaco'dan kiralandı ve kendisine bu sezonun ikinci yarısı için 650.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecek. Monaco'ya ise 750 bin Euro kiralama bedeli ödenecek.

Onyekuru transferinde çok ciddi farklar yok

Sarı-kırmızılı futbolcunun böylece Galatasaray'a ikinci kez gelişinde transfer ücretinde çok ciddi bir fark oluşmadı. Hatırlanacağı gibi oyuncunun menajeri, Onyekuru'nun Galatasaray'ın teklifine çok sıcak olduğunu vurgulamıştı. (AJANSSPOR DETAY HABER)

Senin için hazırladığımız haberler