Sivasspor Genel Menejeri Oray Odyakmaz: "Galatasaray’dan Robinho için transfer teklifi gelmedi. Albentosa gündemimizde yok"

25.07.2018 - 13:53 | Son Güncellenme: 25.07.2018 - 16:53

Sivasspor Genel Menejeri Oray Odyakmaz: "Robinho için Galatasaray’dan transfer teklifi gelmedi. Albentosa'nun transferi gündemimizde yok!"

Sivasspor Genel Menejeri Oray Odyakmaz: "Galatasaray’dan Robinho için transfer teklifi gelmedi. Albentosa gündemimizde yok"

Süper Lig'de iddialı bir kadro oluşturmak için kollarını sıvayan Sivaspor, Aydın Karabulut ve Douglas'la anlaşma sağladı.

Sivasspor'da gündeme gelen son isim İspanyol stoper Albentosa olurken; Kırmızı beyazlıların yıldız oyuncusu Robinho için de Galatasaray iddiası gündeme geldi.

Sivasspor Genel Menajeri Oray Odyakmaz, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu. İşte detaylar...

Tamer Tuna sözleri...

Sözlerine geride kalan sezonu değerlendirerek başlayan Oray Odyakmaz, "Bizim için geçen sezon verimli geçti. Yeni lige çıktık. Lig tecrübemiz vardı ama ufak bir kaza oldu ve ligden düştük. Bir mücadeleden sonra tekrar çıktık. Çıkan takımlar için ilk sene endişe verici oluyor. Tekrar yapılanma ve yeni bir kadro kuruluyor. Bunu iyi atlattığımızı düşünüyorum. Ligi iyi bir yerde bitirdik. Daha iyi bir yerde de bitirebilirdik ancak Sivasspor adına verimli bir sezon geçtiğini düşünüyorum. Bu sezon da aynı şekilde olacak. Tamer Tuna'yı önceden de takip ediyorduk ve çalışmışlığımız da vardı. Başkanım da zaten dile getirdi. Bir gün hoca olarak bize geleceğine hep inanıyorduk ve bu sene oldu. Kendisiyle İnşallah büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Kur farkı transferi vurdu!

Douglas transferinden de bahseden Odyakmaz, "Bu sene bütçeler TL-Euro kur farkından dolayı epey daraldı. Buna göre çok düşünerek katkı verecek transfer yapmaya çalışıyoruz. İnanılmaz derecede üzerimizde mali açıdan bir baskı var. Bu yüzden ayağımızı yorganımıza göre uzatarak eksik bölgelerimize ihtiyacımız olan oyuncuları iyi maliyette getirmeye çalışıyoruz. Bu da gerçekten zor. Yabancı oyuncular Euro-TL farkını düşünmüyor. Onlar 500 bin Euro diyor, geçen seneki 500 bin Euro ve bu seneki arasında fark var. Biz de maliyeti düşük tuttuk. Kaliteli oyuncuları getirmeye çalışıyoruz ancak bu da zor oluyor. Bu sene transfer piyasasının sessiz ve sakin geçmesinin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Douglas bize 1 sene kiralık geldi. Ödememizin zaten belli bir kısmını Barcelona kulübüne yapacağız. Taksitli olarak ve 1 sene içerisinde olacağı için kur sabitleme gibi bir durum olmadı" ifadelerini kullandı.

Sivasspor, Raul Albentosa anlaştı mı?

Sivasspor ile ismi anılan İspanyol stoper Raul Albentosa'yla ilgili olarak ise Oray Odyakmaz, "Raul Albentosa'yı bize sunmadılar bile. Oyuncunun varlığından haberdar değiliz. Değerli bir oyuncudur ancak bırakın görüşmeyi listemize bile gelmedi. Bazen böyle şeyler transfer piyasasında olabiliyor. Menajerler yazdırabiliyor, kulüpleri baskı altına alıp bu tarz şeyler yaşanabiliyor. Biz oyuncuyu biliyoruz ama ismi bize gelmiş bir oyuncu değil. Stoper arayışımız devam ettiği için muhtemel düşünüp yapılmış bir şey olduğunu düşünüyorum. Yurt içinde görüştüğümüz stoperler var. Her mevki için 3-4 oyuncu ile birden görüşüyoruz. Eğer bir tanesi olmazsa alternatif olsun diyebiliyorsunuz. Transfer işleri gerçekten zor. Rakamlarda anlaşıyorsunuz, kulübüyle anlaşamıyorsunuz. Bazen menajeri sıkıntı çıkarabiliyor. Bu işler gerçekten zor" diye konuştu.

Galatasaray, Robinho'ya teklif yaptı mı?

Odyakmaz, ismi Galatasaray'la anılan yıldız oyuncuları Robinho ile ilgili olarak ise "Robinho için Galatasaray’dan gelen kulübümüze ulaşmış bir şey söz konusu değil. Pek çok oyuncumuza pek çok kulüp talip oluyor. Netleşen bir durum olmadan bir şey söylemek istemiyorum. Transfer işlerinde kulübün anlaşmasıyla olmuyor. Oyuncu ile de anlaşmak gerekiyor. Net olduğu zaman söylemek çok daha mantıklı. Dedikodu veya meal bırakmadan, oyuncunun kafası karışmadan, kulüpleri bir şey altında bırakmadan bu işleri yapmak daha iyi. En azından bizim çalışma tarzımı kulüp olarak bu şekilde" şeklinde konuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler