Orduspor "erimeye" devam ediyor

09.11.2015 - 11:42 | Son Güncellenme: 09.11.2015 - 11:42

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda çıkma başarısı gösteren ancak 2012-2013 sezonu sonunda PTT 1. Lig'e, 2014-2015 sezonunda ise Spor Toto 2. Lig'e düşen Orduspor, burada da üst üste başarısız sonuçlar alarak 16. sıraya kadar geriledi.

2010-2011 sezonunda play-off finalinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u Ahmet Kuru'nun attığı golle yenerek 26 yıl sonra Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Orduspor, bu ligdeki ilk sezonunda Fatih Tekke, Emmanuel Culio, Stancu, Gosso ve Yalçın Ayhan gibi kamuoyunun yakından tanıdığı oyuncularla mücadele etti.

Ardından iki sezon tutunabildiği Süper Lig'den PTT 1. Lig'e, daha sonra  2014-2015 sezonu sonunda 2. Lig'e düşen Karadeniz ekibi, oynadığı 10 lig maçından 5'ini kaybederken, 5'inden ise berabere ayrıldı. 

Topladığı 5 puanla 16. sıraya kadar gerileyerek düşme hattında kendisine yer bulabilen mor-beyazlı ekip, taraftarı ve camiasını üzdü. 

20 milyon avroluk kadro kurmuştu 
Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunu, topladığı 42 puanla 14. sırada tamamlayan Orduspor, yaklaşık 20 milyon avro değerinde bir takım kurmasıyla dikkati çekmişti. 

Kadrosunda kamuoyunun yakından tanıdığı Fornezzi, Yalçın Ayhan, Garcia, Emmanuel Culio, Gosso, Stancu ve Fatih Tekke gibi oyuncuları bulunduran Orduspor, bir sonraki sezonda ise Ali Çamdalı, Hasan Kabze ve Barral gibi isimlerle mücadele etmişti.

Karadeniz temsilcisini, Süper Lig ve PTT 1. Lig'de Osman Özdemir, Ekrem Al, Ahmet Akçan, Uğur Tütüneker, Metin Diyadin, Hector Cuper, Cevat Güler, Erkan Sözeri, Hüsnü Özkara, Fikret Yılmaz ve Ziya Doğan gibi isimler çalıştırdı.

Süper Lig'in faturası ağır oldu 
İki sezon kaldığı Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan ve transfer ettiği oyunculara zamanında ödeme yapamayan Orduspor, yüklü bir borcun altına da girmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 80 milyon lira borcu bulunan Orduspor, yardım kampanyalarıyla bu borçlarından kurtulmaya çalışıyor. 

"Her türlü çabayı gösteriyoruz"
Kulüp başkanı Yaşar Pamuk,  yaptığı açıklamada, Orduspor'un bu günlere gelmesindeki en büyük nedeninin, eski yönetimin yaptığı hatalar olduğunu belirterek, "Biz eski yönetimin bedelini ödüyoruz. Eski yönetimden bir enkaz devraldık ve bu enkazı yeniden yürütmeye çalışıyoruz ama işimiz kolay değil, çok zor" dedi. 

Orduspor'u eski günlerine döndürebilmek için ellerinden gelen her türlü çabayı harcadıklarını kaydeden Pamuk, "Göreve gelir gelmez Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz ve iş adamlarımızın destekleriyle futbol ve basketboldaki transfer tahtalarını açtırdık. Ardından eski oyunculara bir miktar ödeme yaptık. Ardından futbol ve basketbol takımına transfer yaptık ama çok büyük bir borç yükünün altındayız. Açıkçası bu borçlarla adeta çırpınıyoruz" diye konuştu. 

Pamuk, Orduspor'u 3. Lig'e düşürmemek için her türlü fedakarlığı göstereceklerini vurgulayarak, "Orduspor köklü bir kulüp. El birliğiyle bu kulübü eski günlerine kavuşturmak istiyoruz. Orduspor bu şehrin en büyük markası. Bu markayı mümkün olduğunca ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu süreçte herkesin de desteklerini bekliyoruz. Bu sorumluluk bizim. Şu anda oynanan futbol skora yansımasa da biz bunun daha iyi olacağından eminiz. Yeter ki taraftarımız bizi yalnız bırakmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler