Trabzonspor'da Orhan Ak, Adana Demirspor Maçı Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
12.03.2023 - 18:56 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 19:04

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında sahasında Adana Demirspor'u 4-1 mağlup eden Trabzonspor'da teknik sorumlu Orhan Ak, maç sonu değerlendirmede bulundu.

Trabzonspor'da Orhan Ak, Adana Demirspor Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve hocası Abdullah Avcı istifa eden Trabzonspor, Süper Lig'in 25. haftasında Adana Demirspor'u Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde ağırladı.  Bordo mavililerin 4-1’lik üstünlüğüyle biten maç sonrası teknik sorumlu Orhan Ak açıklamalarda bulundu.

"Duygusal bir veda oldu"

Abdullah Avcı'nın takımdan ayrılması sonrası herkesin üzüldüğünü ifade eden Ak, "2 haftalık süreç, olağanüstü durum oldu. Hocanın istifasından sonra duygusal bir veda oldu. Açıkçası ben çok fazla girmek istemedim ama biraz zorlandık. Hafta içi tekrar geri dönmek kolay değil. Oyuncuların sahaya dönmesi çok zor. Yaşadığımız sıkıntılardan sonra özgüven kaybı, taraftarın beklentisini karşılayamamak tedirgin etti." dedi.

"10 kişi kalmaları bizim için daha kötü oldu"

Belhanda'nın kırmızı kart görmesi sonrası rakip takımın 10 kişi kalmasını değerlendiren Ak, "Erken gol bulduk. Daha sonra 10 kişi kalmaları bizim için daha kötü oldu diyebilirim. Rehavet oluştuğu zaman yavaşladık. Rakibi hiç tehdit etmedik. O süreçten hiç memnun değildik. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen sürekli merkez hücum yaptılar." dedi.

"Trabzonspor'un her zaman hedefleri vardır"

Bordo mavili ekipte hedeften hiçbir zaman sapma olmadığını ifade eden Ak, "İkinci yarı daha başka bir coşku, daha konsantre maça çıktık. Sonradan giren oyuncular farkını ortaya koydu. Böyle bir skora ihtiyacımız vardı. Trabzonspor'un her zaman hedefleri vardır. Yine bu hedeflerin içine giriyor. Kazanma alışkanlığına devam etmek lazım. Bu galibiyeti hem taraftara armağan etmek istiyorduk hem de hocamıza buradan selam olsun." dedi.

"Burada çok güzel başarılar yaşadık"

Trabzonspor'da başarılı olduklarının altını çizen Ak, "Buraya korkular, kaygılarla gelindi. Ben Trabzonluyum. Trabzonlu olmama rağmen hep komplo teorileri üretiyordu insanlar. Bunu başaracağımıza inanmıştık. Taraftarla beraber hücum ve savunma yaptık. Biz burada çok güzel başarılar yaşadık taraftarla beraber." dedi.

"Burası ailemizin bir parçası oldu"

Takımda herkesle bütünleştiklerini ifade eden Ak, "Ekip aslında böyle bir şey. Bunun içinde başkandan, çaycıya kadar ritim oluştuğunda başarı yakalıyorsunuz. Burası ailemizin bir parçası oldu. Sonu da güzel oldu bence. Şimdi bir araya giriyoruz. Kongre sürecinde camia daha net önünü görecek ve güçlenip, yoluna devam edecektir." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler