Trabzonspor'da Orhan Ak: "Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür sakatlıkları olmasına rağmen oyun içinde olmak istediler"

Akın Ungan
15.01.2022 - 19:11 | Son Güncellenme: 15.01.2022 - 19:22

Süper Lig'de Trabzonspor, Sivasspor'a konuk oldu. 1-1 berabere biten maçın ardından Trabzonspor yardımcı antrenörü Orhan Ak, değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'da Orhan Ak: "Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür sakatlıkları olmasına rağmen oyun içinde olmak istediler"

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, DG Sivasspor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşma, 1-1 berabere bitti. Maçın ardından Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Ak, açıklamalarda bulundu.

"Çalıştığımız şekilde tam istediğimiz bir şeydi."

"Açıkçası beklediğimiz bir oyundu. Sivas deplasmanı zor bir deplasmanı. Özellikle hava şartlarından dolayı maç ikinci yarı Sivasspor'a döndü diyebiliriz. Rıza hocanın takımları uzun yıllardır liglerde çok net şekilde oyunu zorlaştıran, kontratakları ve merkezde çok ciddi baskı yapan bir takım ve ciddi hücum geçişi var. Biz de zorlandık zaman zaman. Beklediğimiz, çalıştığımız pozisyonla bir gol attık. Adam adama oyun olduğu için stoperleri oyuna sokmaya çalıştık. Vitor'un zaten oyuna girmesi, çalıştığımız şekilde tam istediğimiz bir şeydi."

"Kazanç olarak görüyoruz"

"Hava şartlarının değişmesi bizim için zorlaştı. Bizim için bir kayıp olarak görüyoruz, her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Günün sonunda baktığınız zaman bu şartlarda bir puan almayı da kazanç olarak düşünüyoruz."

"Sakatlıkları olmasına rağmen oyun içinde olmak istediler"

"Açıkçası, özellikle bu yarışlarda ikinci yarıları daha zordur. Geçen haftada bunu yaşadık. Diğer takımlar kendi eksiklerini tamamladığı için takımlar daha fazla güçleniyor, enerjisi daha çok değişiyor. Biz de buna göre takviyelerimizi yapıyoruz. Her maça final olarak bakıyoruz. Konsantrasyonumuz bir şekilde. Bugün de özellikle Dorukhan, Ömür sakatlıkları olmasına rağmen oyun içinde olmak istediler. Zaten devre arasında Ömür'ü çıkarmak zorunda kaldık. Herkes bu eksiklikleri yaşıyor. Evet, planlarımız var ama planları birazda oyuncularla beraber yapıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler