Orhan Kaynak'tan AEK maçı ve Sturridge yorumu

22.08.2019 - 22:49 | Son Güncellenme: 22.08.2019 - 20:05

Orhan Kaynak'tan AEK maçı ve Sturridge yorumu

Trabzonspor'un unutulmaz golcüsü, genç teknik direktör Orhan Kaynak, Bordo Mavililerin AEK ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçını ve Trabzonspor'un golcüsü Daniel Sturridge yorumladı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Orhan Kaynak şu ifadeleri kullandı:

Sturridge marka transfer

Trabzonspor, Sturridge'le resmen bir marka transferini yaptı. Süper Kupa'yı almış, son dönemde dünya futboluna, Avrupa futboluna damga vurmuş Liverpool'un önemli bir futbolcusu Daniel Sturridge. Bu transfer Trabzonspor'un marka değerini yükseltti. Sturridge'de bir santrforda olması gereken bütün özellikler var. Ama Liverpool'da oynadığı futbolun aynısını Trabzonspor'da oynamasını beklememek gerek.

Trabzonspor'un Avrupa Kupası'nda Aston Villa'yı elediği zaman Türkiye'de futbol oldukça gerideydi. Eski zamanlarda da çok büyük işler yaptık. Şu anda da Trabzonspor'da o ışık var. Trabzonspor geçen sezon transfer yasağından dolayı genç oyuncular yetiştirdi ve bu şekilde oyuncu satıp bütçesini genişletti. Ülkemizde Sivasspor gibi kendi bütçesiyle borcu olmadan hareket eden kulüpler var, Trabzonspor'da bunu başaracaktır. Sturridge'in gelmesi diğer oyunculara bir moral bir güven verecektir ve performanslarını yükseltecektir. Bu sezon Trabzonspor'un şampiyonluğa oynayacağını düşünüyorum.

Geçen yıl Trabzonspor yokluk içerisinde kaydettiği başarıları gerçekleştirdi. Trabzonspor taraftarları çok büyük sahiplenme gösterdi. Bu sezon da taraftarlarımızın Trabzonspor'a aynı öz veride destek vermesi gerek. Genç ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir Trabzonspor'dan beklenti içerisinde taraftar. Bu kolay değil fakat yaptığı transferler ile Trabzonspor ben şampiyonluğa oynuyorum dediğini açıkça gösteriyor zaten...

Abdulkadir Parmak yorumu

Abdulkadir Parmak ofansif ortasaha; sağ açık, sol açık ve forvet arkası oynayan bir oyuncu. Ünal Karaman onu ön liberoda kullandı. Üçlü ortasahaya dikkat etmeni istiyorum; Abdulkadir Parmak, Yusuf Yazıcı ve Sosa. Bu ortasaha tabelada hiçbir şey yapmaz fakat maça çıktıkları zaman çok şey yapabiliyorlar. Ve çok başarılı oldular. Yani teknik direktörlük sadece oyunculara antreman yaptırmak değil onlara mevki belirlemektir. Abdulkadir Parmak çok iyi ön liberolardan bir tanesi oldu. Ünal Karaman geçen yıl istediği tarzda futbol oynatamadı. Taktiksel ve sistem anlamında düşündüğünü hiçbir zaman uygulayamadı. Şu an kafasındaki sistemi oluşturacağını düşünüyorum çünkü elinde sıkıntılı bir kadro yok artık. Zor işler yapıyorlar. Bence pes etmeden ve sıkılmadan Ünal Karaman'a destek vermek gerekir. Ünal Karaman bence Türk futbolu için önemli bir değer.

Trabzonspor'un bende ayrı yeri var tabii ki. Avrupa Kupaları'nda oynadık. Türkiye'yi temsil ettik. Ben o dönem içerisinde 25 gol attım. Benim Beşiktaş'a transferim çok büyük bir transfer bütçesi oluşturdu. Trabzonspor o dönemlerde alt liglerden yetenekli olduğunu düşündüğü futbolcuları alıyordu. Takıma adapte olduğumuz zaman 1996 yılında Trabzonspor altın yıllarını geçiriyordu. Şu an da Trabzonspor'un sadece marka transferler yapması gerekir Sturridge gibi. Onun dışında sıradan transferler yaparsa potaya giremeyecektir. Yusuf Yazıcı gibi oyunculara da kadroda yer verip eğitmeli de aynı zamanda. Çünkü dönem dönem oyuncu satmak zorunda, yoksa İstanbul takımlarıyla yarışamaz.

Sörloth sözleri

Alexander Sörloth'u ben Sparta Prag maçında izledim. Tabii ki iyi bir futbolcu,oynadıkça daha iyi olacak. Takımla yavaş yavaş bütünleşiyor. Trabzonspor'a bir şeyler vereceğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler