Feyenoord'un milli oyuncusu Orkun Kökçü gökkuşağına savaş açtı!

Feride Kara
16.10.2022 - 16:54 | Son Güncellenme: 16.10.2022 - 17:09

Hollanda Ligi ekibi Feyenoord'un milli futbolcusu Orkun Kökçü kaptanlık bandını gökkuşağı renklerine sahip olduğu için dini gerekçelerle takmayacağını açıkladı.

Feyenoord'un milli oyuncusu Orkun Kökçü gökkuşağına savaş açtı!

AJANSSPOR HABER

Hollanda Eredivisie Ligi'nde mücadele eden Feyenoord'un genç oyuncusu Orkun Kökçü kaptanlık bandındaki gökkuşağı sebebiyle takmayacağını söyledi. 

Dini gerekçelerle takmayacağım

Kökçü "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyuyorum. Herkes istediğini veya hissettiğini yapmakta özgürdür. Bu eylemin önemini fazla iyi anlıyorum, ancak dini inacım nedeniyle bu eylemi destekleyecek doğru şahıs olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık bandını takarken kendimi rahat hissetmeyeceğim. Bazı insanların bu kararımdan ötürü hayal kırıklığına uğradığını hayal edebiliyorum. Bu kesinlikle benim niyetim değil. Bu sözlerle duyguları hemen ortadan kaldıramayabileceğimi biliyorum. Ancak, umarım herkes benim dini tercihime saygı duyar." dedi. 

İlgini Çekebilir
Orkun Kökçü'den nefis frikik golü!
Habere Git

4 gol 1 asist

21 yaşındaki milli futbolcu Orkun Kökçü, altyapısından yetiştiği Feyenoord'un sezon başında kaptanı olmuştu. Kökçü bu sezon Feyenoord forması ile çıktığı 12 maçta 4 gol 1 asist kaydetti. 

A Milli Takım performansı

Türk Milli Takımı ile 17 maça çıkan Orkun Kökçü bir gol atarken üç asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler