Orman, Çebi'ye 'Konuşma' mı dedi!

01.12.2019 - 12:44 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 12:44

Orman, Çebi'ye 'Konuşma' mı dedi!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, cumartesi yapılan divanda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çebi, kendisine "Arkamızdan sallamasın, sallarsa biz de onu yıpratırız" diye mesajlar geldiğini söyledi. Oklar, Orman'ı gösteriyor.

ANALİZ-KENAN BAŞARAN

Beşiktaş'ta cumartesi günü gerçekleştirilen yılın son divan toplantısı oldukça çarpıcı açıklamalara sahne oldu. Beşiktaş divanı Yalçın Karadeniz dönemindeki hararetine kavuştu.

Divan kulübün Youtube kanalı üzerinden de kesintisiz canlı yayınlandı. Böylece tüm siyah beyazlılar lehte aleyhte tüm konuşmaları izleme olanağı buldu.

Yılın son divanı aynı zamanda Ahmet Nur Çebi yönetiminin de ilk divanıydı. Ve yönetim ilk divanda şeffaflık adına camianın yüreğine su serpen bir tavır takındı.

Beşiktaş İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreter Mesut Urgancılar, kulübün mali açıdan nasıl darmadağın hale getirildiğini tane tane anlattı.

Sunumuyla aynı zamanda iyi bir 'sakin güç' örneği veren Urgancılar'ın özellikle son 2 yılda yapılan tüm icraatlarda tek imzanın kullanılmasını açıklaması dikkat çekiciydi. Yani, son 2 sezonda transferden herhangi bir alım satıma kadar imzayı tek başına Fikret Orman atmış.

Urgancılar'ın tüm yönetim olarak mal beyanından bulunduklarının altını çizmesi de Orman yönetimine güçlü bir gönderme. 

Bence bu aynı zamanda "Paralar nerede" sorusunu soranlara da bir gönderme içeriyor.

'SİZE AYIP BİR ŞEY SÖYLEYEYİM'

Ve başkan Çebi... Günde 2 saatlik uykuyla durduğunu belirten Çebi, enkaz edebiyatı yapmayacağını söylese de ağır bir enkaz aldığını vücut dili ifşa ediyordu. 

Ağır mali sorunlar nedeniyle 40 günde oldukça yorulduğu ve yıprandığı kürsünden görülüyordu. Konuşmasında sözünü hiç esirgememesi de bence Orman'dan devraldığı kulübün sorunlarının sonucuydu. 

Yer aldığ Orman yönetimindeki son 2.5 yılda tüm karar alma süreçlerinin dışında bırakıldığını ve sorularına cevap bile verilmediğini anlatan Çebi'nin açıklamasındaki en çarpıcı bölüm bence aldığı tehdidi dile getirmesi. Bu gözden kaçmasın!

Bakın Çebi aynen şunu söyledi: "Hatta çok ayıp bir şey söyleyeyim size, 'Arkamızdan sallamasın, sallarsa biz de onu yıpratırız'. Ben önce Allah'a emanetim sonra da size emanetim. Benim yıpratılacak neyim var ki! Buyursun yıpratsınlar!"...

Çebi'nin konuşmasının manşeti eski yönetimin kendisine ilettiğini söylediği bu sözdür.

Ben de eski yönetimin Çebi'ye eski defterleri karıştırmaması için mesaj yolladığına dair bilgiler almıştım ama 'off the record' yani bunu yazma çizme ve konuşma iznim olmadığı için sözünü etmedim daha önce. Ancak Çebi, divanda bana gelen bu bilgiyi resmen teyit etmiş oldu.

Peki Çebi'ye kim "Arkamızdan sallamasın" mesajını yolladı? Oklar elbet Fikret Orman'ı gösteriyor. 

Ben Orman'ın öncelikle sessiz kalmayı ve konuşmak için daha uygun bir zamanı kollayacağını düşünüyorum.

NE 3'Ü, BORÇ 4 MİLYARI AŞTI

Çebi yönetiminin son 10 yılı denetleyeceğini ve sonuçlarını da açıklayacağını çok önemli. Beşiktaş'ta Pandora'nın kutusunun kapağı açıldı. Kaptılmazsa, Beşiktaş şampiyonluktan bile daha değerli kazanımlar elde edecek. 

Çünkü denetleme kurulunun açıkladığı 2.8 milyar liralık borç, Beşiktaş'ın gerçekleriyle örtüşmüyor. Geçenlerde konuştuğum eski divan başkanı Yalçın Karadeniz, gerçek borcun 4 milyarı aştığını söylemişti. Yönetimin divandaki konuşmaları ve yine yöneticilerden Adnan Dalgakıran'ın Twitter'dan attığı "Resmin tamamı ortaya çıktığında şaşkınlığınız da daha artacak" mesajı da  Yalçın'ın iddiasını destekler nitelikte.

Senin için hazırladığımız haberler