MHK Başkanı Lale Orta Fenerbahçe'nin Penaltısının Verilmediğini Söyledi

10.05.2023 - 01:25 | Son Güncellenme: 10.05.2023 - 01:31

MHK Başkanı Lale Orta Fenerbahçe'nin hakem kararlarından ligden çekilmeyi gündeme getirdiği Adana Demirspor maçında Batshuayi'ye penaltı verilmediğini söyledi.

MHK Başkanı Lale Orta Fenerbahçe'nin Penaltısının Verilmediğini Söyledi

AJANSSPOR-HABER

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta, Fenerbahçe'nin yapılan hatalar nedeniyle Süper Lig'den çekilmeyi dahi gündeme getirdiği Adana Demirspor maçındaki hakem kararlarını yorumladı. Orta, Fenerbahçe'nin penaltısının verilmediğini söyledi.

Batshuayi'ye yapılmış net penaltı var

Yayıncı kuruluş beINSport'ta ayda bi yayınlınan "Kuralına Göre" programında MHK Hakem Eğitmeni Hugg Dallas ile birlikte çıkan Orta, 2 Şubat'ta oynanan ve kamuoyunda çok tartışılan 1-1 sona eren Adana Demirspor-Fenerbahçe maçındaki kritik kararları yorumladı. MHK Başkanı Orta, "O maçta, Batshuayi'ye yapılmış net bir penaltı pozisyonu var. VAR'ın devreye girmesi gereken bir pozisyondu. Burada bir penaltı verilmemiş oldu" dedi.

Fenerbahçe'nin golünün iptali doğru

Elle oynama nedeniyle Fenerbahçe'nin iptal edilen golü için de yorum yapan Orta, şöyle devam etti: "Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında, Mert Hakan bilerek elle oynamıyor. Bilerek elle oynamasa dahi, gol öncesinde top bir oyuncunun kazara eline değerse, o golün geçersiz olmasını kurallar söylüyor. Futbolcu hiçbir şekilde elle oynamıyor, top yerden sekerek eline geliyor ama kurallar bu golün iptal edilmesi gerektiğini söylüyor." 

İlgini Çekebilir
Giresun'dan Lale Orta'ya Aboubakar maili
Habere Git

Arao faul yapıyor gol iptali doğru

MHK Danışmanı Hugh Dallas, Vavacars Fatih Karagümrük-Fenerbahçe maçında Arao'nun golünün iptalinin doğru karar olduğunu söyledi. Dallas, "Hakem, bir faul yapıldığını görüyor. Eliyle omzuna bir baskı yapmak suretiyle... Kanıt yeterince açık görünüyor. Karagümrük oyuncusunun omzuna bastırılıyor, golün iptali doğru" diye konuştu.

Nelsson'a kart verilmemesi de doğru

Dallas, Galatasaray-Kayserispor maçında çok tartışılan Nelsson pozisiyonunu için şunları söyledi: "Thiam ile Nelsson arasında yaşanan pozisyondaki tartışma, umut vadeden bir atak olup olmadığı üzerine. Bir faul verilmediği için VAR müdahale edemez. Umut vadeden bir atak da yok. Gerçek bir fırsat oraya çıkmamış olduğundan, herhangi bir kırmızı kart kararına yer olmaz. Faul de verilmediği için VAR'ın müdahale etmemesi doğru." Dallas:, Galatasaray-Karagümrük maçındaki Rashica'nın pozisyonundaysa Davide Biraschi'nin topla oynama çabasnın görünmediğini kaydederek, "Burada penaltı kararı doğru" dedi.

Aboubakar'ın pozisyonu net değil

MHK Danışmanı Hugh Dallas Beşiktaş-Giresunspor maçında Aboubakar'ın kırmızı kartla atılması gerektiği yönündeki tartışmaları da yorumladı. Dallas, "Aboubakar'ın yaşadığı pozisyonla ilgili, net bir görüntü ortaya çıkmıyor. Kolun kaldırıldığını görüyoruz ama diğer oyuncunun yüzüne mi, boynuna mı çarpmış görünmüyor. VAR, temasa dair net bir kanıt görmek zorunda. Çok sert bir müdahale olmadığı müddetçe, VAR'a göre net bir ceza söz konusu olamaz. Net bir görüntü olmaması ve hakemin görüş açısında olmaması sebebiyle buradaki devam kararı doğru" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler