Trio Yorumcuları Galatasaray'a Verilen Penaltı Kararını Yorumladı

Ajansspor
02.02.2023 - 01:05 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 01:31

MHK Başkanı olan Lale Orta'nın ayrıldığı Trio programının iki yorumcusu Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, Galatasaray'a verilen penaltıyı değerlendirdi.

Trio Yorumcuları Galatasaray'a Verilen Penaltı Kararını Yorumladı

Galatasaray, HangiKredi Ümraniyespor'u iki kez geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup edip yoluna devam etti. Süper Lig'de 11 maçlık galibiyet serisine ulaşan Okan Buruk yönetimindeki Cimbom'da 2-2'lik eşitliği getiren penaltı için hakem yorumcuları değerlendirmede bulundu.

Popov'un eline gelen topta penaltı çaldı

Nef Stadı'ndaki mücadelenin 57. dakikasında Ümraniyesporlu Popov'un eline gelen topta hakem Cihan Aydın, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kariyerinde üçüncü kez bir Süper Lig maçına çıkan Aydın'ın bu kararına hakem yorumcuları katılmadı.

Lale'nin eski ortakları penaltıyı yanlış buldu

Gözler özellikle de Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) başına geçen Lale Orta'nın geçen haftaya kadar hakem yorumcusu olduğu yayıncı kuruluş BeINSports'taki Trio programındaydı. Lale Orta'nın iki eski program ortağı Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, hakem verdiği penaltı kararını yanlış buldu. 

İlgini Çekebilir
Seri Aslan! Etti 11
Habere Git

İkisi de Cihan Aydın "Yanlış karar verdi" dedi

Eski hakemlerden Bülent Yıldırım, Galatasaray lehine verilen ve Mauro Icardi'nin Panenka vuruşuyla gole çevirdiği penaltı kararının yanlış olduğunu söyledi. Bir diğer eski hakem Deniz Çoban da Cihan Aydın'ın penaltı kararının  değişen kural çerçevesinde yanlış olduğunu vurguladı. 

Beklenmedik top, devam etmeliydi

Bülent Yıldırım, penaltı çalınan pozisyon için, "Top kaleye doğru yönelmemiş, topa takım arkadaşı vuruyor. Devam kararı daha doğru olurdu. Penaltı kararı yanlış" dedi. Deniz Çoban da "Bu top beklenmedik top. Yakın mesafeden kendi arkadaşı vuruyor. Penaltı yanlış" dedi. 

Beklenmedik top, devam etmeliydi

Bülent Yıldırım, penaltı çalınan pozisyon için, "Top kaleye doğru yönelmemiş, topa takım arkadaşı vuruyor. Koldan kaçınırken top geliyor. Devam kararı daha doğru olurdu. Penaltı kararı yanlış" dedi. Deniz Çoban da "Bu top beklenmedik top. Yakın mesafeden kendi arkadaşı vuruyor. Penaltı yanlış" dedi. 

İlgini Çekebilir
Mauro Icardi: ''Yola devam edeceğiz, mutluyuz''
Habere Git

Kırmızı kart kararını da konuştular

Yıldırım ve Çoban, maç 2-2 devam ederken, Lucas Toreira'yı omuzundan çekip düşürdüğü için Durel Avounou'nun ikinci sarı kartını görüp oyundan atılmasını da yorumladı. İkili, bu kararda hakem Cihan Aydın'ı destekledi. 

İkinci sarı kart tartışmasız doğru

 Bülent Yıldırım,  "Sarı karı olan bir oyuncu bu kadar savruk faul yapmamalı. Umut vadeden atağı kesiyor. Net ikinci sarı kart" diye konuştu. Diğer hakem yorumcusu Deniz Çoban da "Tartışmasız, ikinci sarı kart kararı doğru" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler