Oryantiring Şampiyonası Trabzon'da!

27.02.2017 - 15:32 | Son Güncellenme: 27.02.2017 - 15:32

4. Kademe Yarışları ve İşitme Engelliler Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 6-7 Mayıs tarihlerinde Trabzon'da yapılacak.

Ortahisar Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün iş birliğiyle yapılacak organizasyonla ilgili bir otelde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Trabzon'un daha önce uluslararası çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilk defa oryantiring sporuyla ilgili bir şampiyonanın kentte gerçekleştirileceğini belirtti.

Şehrin tanıtımının yanı sıra spor anlamında önemli bir organizasyon olduğuna işaret eden Genç, "Trabzon'da böyle bir faaliyetin yapılıyor olması mutluluk verici. İnşallah mayıs ayında çok güzel bir şekilde şehrimizde bu programı icra edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ise şampiyonanın oryantiring sporunda işitme engellilerin Türkiye'deki ikinci yarışması olacağını vurgulayarak, "Bu şampiyona, Samsun'da yapılacak oryantiring olimpiyatları için de önemli bir basamak olacak. Trabzon’da yapılacak bu organizasyona bin 200'ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Burada yapılacak organizasyonda milli takım seçilecek. Milli takım da Samsun'da yapılacak olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek." ifadelerini kullandı. 

Akyüz, kentte oryantiring oyunlarının Mağmat Boğazı ve Gölçayır’da yapılacağını, ayrıca şehir merkezinde de çeşitli organizasyonların düzenleneceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Genç ile Akyüz, organizasyonla ilgili protokolü imzaladı.

Senin için hazırladığımız haberler