Fenerbahçe Haberleri | Osayi Samuel, İsmail Kartal ile Yükselişe Geçti

Orhan Gülek
05.09.2023 - 10:45 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 11:24

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ankaragücü karşılaşmasında sağ bekteki tercihini Mert Müldür'den yana değil, Bright Osayi-Samuel'den yana kullandı.

Fenerbahçe Haberleri | Osayi Samuel, İsmail Kartal ile Yükselişe Geçti

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de Bright Osayi Samuel mutluluğu yaşanıyor. Nijeryalı futbolcu, Ankaragücü karşısında sağ bekte görev yapıp, 10 ikili mücadeleden 7'sini kazandı, 5 top kaptı ve 3 atak uzaklaştırdı. Nijeryalı, defanstaki başarılı performansını, galibiyet golüyle süsledi.

Mert Müldür yerine Bright Osayi-Samuel

İsmail Kartal, Ankaragücü karşılaşmasında sağ bekteki tercihini Mert Müldür'den yana değil, Bright Osayi-Samuel'den yana kullandı. Bunun iki nedeni vardı. İlki, 25 yaşındaki oyuncunun Twente eşleşmelerindeki başarılı performansı. Diğer sebebi ise Başkent ekibinin sol kanadındaki Cephas'ın hızına, Samuel ile karşılık vermekti. 

Osayi Samuel'in hızı dikkat çekiyor

Kartal'ın bu tercihinin ne kadar isabetli olduğu maçta net bir şekilde görüldü. Cephas zaman zaman etkili olsa da oyunun genelinde Samuel karşısında zorlandı. Nijeryalı sağ bek, 90 dakikada girdiği 10 ikili mücadelenin 7'sinden galip ayrıldı. Samuel ayrıca 5 top kaptı ve 3 rakip atağını uzaklaştırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Sunucu Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları için 'çifte mutluluk' dedi, Sivasspor tepki gösterdi
Habere Git

Hücumda da kilit rol oynadı

25 yaşındaki futbolcu, mücadeleyi yüzde 84 pas isabetiyle tamamladı. Osayi-Samuel, savunmadaki başarısının yanı sıra hücumda da kilit rol oynadı. Fenerbahçe, öne geçmesini sağlayacak pozisyonları bulsa da Dzeko ve Tadic net fırsatları harcadı.

Fenerbahçe'de 4. golünü attı

Samuel, 60. dakikada sağ kanattan bindirme yaptı, Dzeko'nun güzel pasında ceza sahasında topla buluşan Nijeryalı futbolcu dar açıdan çok iyi bir vuruş yaparak galibiyet golünü attı ve takımına 3 puanı kazandırdı. Bu aynı zamanda başarılı oyuncunun Fenerbahçe forması altındaki 4. golü oldu.

Senin için hazırladığımız haberler