Formula 1 Haberleri | Oscar Piastri, 2024 Macaristan GP zaferinin sırrını açıkladı!

21.07.2024 - 18:08 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 19:33

Formula 1 haberleri... 2024 Macaristan Grand Prix'sinde kariyerinde ilk kez zafere ulaşırken McLaren pilotu Oscar Piastri, yarış sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Formula 1 Haberleri | Oscar Piastri, 2024 Macaristan GP zaferinin sırrını açıkladı!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix'sini McLaren pilotu Oscar Piastri kazandı. Piastri, kariyerinin ilk F1 galibiyetini elde etti. McLaren'den Lando Norris ikinci, Mercedes'ten Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Yarış sonrası McLaren'in genç yıldızı Oscar Piastri açıklamalarda bulundu.

“Bu benim için çok, çok özel"

İlk olarak çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Piastri, “Bu benim için çok, çok özel. Bu gerçekten çocukken hayalini kurduğum bir gün, F1 podyumunun en üst basamağında durmak. Açıkçası, son kısımda durumlar biraz karmaşıktı ama başlangıçta kendimi doğru pozisyona koydum. Takıma gösterdikleri inanılmaz çaba ve verdikleri harika araba için teşekkür ederim." dedi.

"Yarışı tamamen kontrol altına aldık"

Aracı hakkında da konuşan Piastri, “Şu anda tam bir canavar. Her koşulda hızlı. Bence bugün yarışı tamamen kontrol altına aldık ve her iki araçla yarışı bu şekilde yönetebilmek ve 1-2 yapabilmek inanılmaz bir duygu. Tüm takım adına inanılmaz mutluyum ve ilk galibiyetimi almak çok güzel.” dedi.

"Takım bana harika bir araba verdi"

Performansının artarak devam edip etmeyeceği yönünde gelen soruya ise Piastri, şu cevabı verdi: “Öyle umuyorum. Sanırım hâlâ üzerinde çalışmam gereken şeyler var. Kazanabildiğim zaman kazanmanın tadını çıkaracağım. Takım bana harika bir araba verdi ve bunun için onlara ne kadar teşekkür etsem az. Yapabileceğim en iyi işi yapmaya çalışıyorum ve katıldığım her yarışta bir şeyler öğreniyorum. Yani umarım daha nice galibiyetler alırız.”

Hamilton podyumda

Öte yandan son dönemde yükselişten olan Mercedes'te 7 kez dünya şampiyonu pilot Lewis Hamilton, 3. sırada bitirdi ve podyuma çıktı.

Ferrari'den Charles Leclerc, yarışı 4. sırada bitirdi. Podyum savaşı verirken Hamilton ile kaza yaşayan şampiyona lideri Max Verstappen, yarışı 5. sırada bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler