Victor Osimhen Görme Yetisini Kaybedebilirdi

Akın Ungan
28.02.2023 - 22:54 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 23:06

Victor Osimhen, Inter - Napoli maçında Milan Skriniar ile çarpıştı. Yıldız golcünün bu çarpışmada kör olabileceği ifade edildi. İşte detaylar...

Victor Osimhen Görme Yetisini Kaybedebilirdi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İtalya Serie A'nın zirvesinde yer alan Napoli'nin yıldız golcüsü Victor Osimhen’den korkutan haber geldi. 24 yaşındaki futbolcunun yüzündeki kırıklar nedeniyle görme yetisini kaybedebileceği açıklandı.

Yüzünde birden fazla kırık var

Victor Osimhen, Kasım 2021’de San Siro’da Inter'e  karşı çıktığı maçta korkunç bir kaza geçirdi. Inter oyuncusu Milan Skriniar ile kafa kafaya çarpışan Osimhen’in elmacık ve orbital kemiğinde birden fazla kırık oluştu.

Yüzüne 6 plak yerleştirildi

Maç sırasında geçirdiği kazanın ardından yüzünde kırıklar oluşan Victor Osimhen ameliyata girdi. Sahaya koruyucu maske ile çıkan Osimhen'in yüzüne 6 plak ve 18 vida yerleştirildi.

İlgini Çekebilir
"Hükümet istifa"dan PFDK'ya sevk yok
Habere Git

“Görme yetisini kaybedebilirdi”

Prof. Gianpaolo Tartaro, Victor Osimhen için Radio CRC’ye açıklamalarda bulundu. Tartaro, Osimhen'in tedavi süreci hakkında şu ifadeleri kullandı: “Orbital kemiği tam zamanında durdu çünkü Osimhen görme yetisini bile kaybedebilirdi. O kemik gerçekten de başka sorunlara neden olabilirdi, ama neyse ki bazı etkenler bize yardımcı oldu ve göz, yuvasına geri dönebildi”

Yeniden ameliyat olacak mı?

Yüzündeki kırıklar için ameliyat olan Victor Osimhen’ın gelecekte yüzündeki 6 plak ve 18 vidayı çıkarttırmak için daha fazla ameliyat geçirmek zorunda kalacağı iddia edildi. Prof. Tartaro ise daha fazla ameliyata gerek olmadığını açıkladı. Tartaro, “Plakların acil bir ihtiyaç olmadıkça, örneğin enfeksiyon geliştirmedikçe çıkarılmasına gerek yok. Titanyum bir X-Ray ile değiştirilebilir ama Osimhen'in onların çıkarılmasını istediğini sanmıyorum” dedi.

Tartaro, "Ameliyatı gerçekleştirirken dünyanın en kaliteli plaklarını kullandık ve onları nereye yerleştireceğimizi çok dikkatli bir şekilde incelemek zorundaydık böylece oyuncunun topa kafa atması gerektiğinde koruma olacaktı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Şaka gibi! Hakem bu kez VAR için VAR'a gitti!
Habere Git

20 maçta 19 gol

İtalyan ekip Napoli için forma giyen Victor Osimhen bu sezon Serie A’da 20 maça çıktı. Sahada olduğu sürede 19 kez fileleri havalandıran Ohimsen 3 asist ile de İtalyan ekibe katkı sağladı. 21 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Napoli, Serie A’da ilk sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler