Osimhen Ocak'ta ayrılacak mı? İbrahim Hatipoğlu açıkladı...

23.09.2024 - 16:55 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 18:22

Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Radyospor'da Victor Osimhen'in ve transferine ve gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Osimhen Ocak'ta ayrılacak mı? İbrahim Hatipoğlu açıkladı...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programına konuk oldu. Gündemi değerlendiren Hatipoğlu, Victor Osimhen'in Ocak'ta ayrılacağı iddialarına da cevap verdi.

"Avrupa’nın 5 büyük ligini örnek almalıyız"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Hatipoğlu: "Play-off sistemi çok yersiz bir gündem. Türk futbolunun böyle bir gündemi yok. Play-off oynanan liglere baktığımız zaman bunların hiçbiri Avrupa’nın büyük ligleri değil. Takım sayısının az olduğu, dengelerin farklı oldu birkaç tane ülkede uygulanan sistem. Biz kendimize Avrupa’nın 5 büyük ligini mi örnek alacağız yoksa daha küçük ligleri mi?

Galatasaraylıların Galatasaray’ı desteklemesi bizim şampiyon olmamız için yeter

Bizim tüm konsantrasyonumuz kendi takımımızla ilgili. Biz iyi bir takım kurduğumuza inanıyoruz. İyi mücadele edeceğiz. Bundan sonraki maçlarımızda daha iyi nasıl performans gösteririz onun peşinde koşacağız. Biz Galatasaray olarak şampiyon olacağız. 25. şampiyonluğumuza ve 5. yıldızımıza ulaşacağız. Galatasaraylıların Galatasaray’ı desteklemesi bizim şampiyon olmamız için yeter.

Kuruluş amacımız Türk olmayan takımları yenmek

Avrupa bizim için ayrı bir şey. Kuruluş amacımız Türk olmayan takımları yenmek. Derbiden sonraki tek konsantrasyonumuz Avrupa. Dün izinliydi takımımz. Onlarda dinlendi, eğlendi. Bugünkü antrenmandan itibaren Paok maçına ve Avrupa Ligi’nde konsantreyiz. Avrupa’daki ilk 4 maçımızı kazanıp 4’te 4’le başlangıç yapmak istiyoruz. Bir tane deplasmanımız üç tane deplasmanımız var.

Hedefimiz Avrupa Ligi'nde final oynamak

Galatasaray’ın sezon başlangıcındaki hedefi hep en sonuna kadar gitmek ve şampiyon olmaktır. Hangi ligde oynarsak oynayalım. Hedefimiz Avrupa Ligi’nde de final oynamak. Bunu başarabilecek bir kadroya sahip olduğumuzu ve Okan Hoca’mızın bu başarıyı elde edebilecek bir tecrübeye ve vizyona sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu sene bizim için final sürpriz olmayacaktır.

Okan Buruk bizim kahramanımız

Okan Hoca’yı kim nasıl değerlendirir bilmiyorum ama bizim kahramanımız. Hocamız iki sezondur rekorlarla çok büyük başarılara imza atıyor. Bu üçüncü sezonunda da bu başarıyı, bu çıtayı daha yükseğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Dünyada futbolun gelişimini çok yakından takip eden ve kendine has bir futbol anlayışıyla çok iyi yöneten bir teknik direktör. Ekibi çok kuvvetli. Onunla mutlaka Avrupa’da final oynayacağımıza inanıyoruz.

Osimhen, Galatasaray'ın futbolcusu

Osimhen, Haziran ayına kadar Galatasaray’ın futbolcusu. Bunu tartışıyor olmak gündemi değiştirmeye yönelik, Osimhen’i izlemenin keyfini bozmaya yönelik iddialar. Oyuncu Galatasaray’a ne kadar bağlı olduğunu her maçta gösteriyor. İnsan mutlu olduğu yerde oynar. Sezon sonuna kadar bizimle kontratı var. Galatasaray’a geldiği için çok mutlu. Biz Osimhen ile bundan sonraki sezonlarda nasıl birlikte olur bunu düşünmeliyiz. Devre arasında gidip gitmeyeceğini tartışmaya mahal yok.

Galatasaray ve Icardi birbirinden son derece mutlu

Derbide oynayan oynamayan herkes büyük bir tutkuyla bu maçı takip etti. Icardi Galatasaray’a tutkuyla bağlı biri. Bugüne kadar aramızda hiçbir zaman parasal bir konu olmadı. Galatasaray’da olmaktan bu formayı giymekten son derece mutlu. Tüm Galatasaraylılar Icardi’nin takımımızda olmasından son derece mutlu. Herhangi bir problem aramaya mahal yok. Biz umarım kariyerinin sonuna kadar onun oynadığı kulüp oluruz. Umarım kariyerini Galatasaray’da tamamlar. Galatasaray ve Icardi birbirinden son derece mutlu. Karakteri itibariyle Galatasaray genleriyle uyuşan bir oyuncu. Icardi’nin bize güç verdiği kadar da gurur veriyor.

Icardi ve Osimhen’in oynayacağı ilk maçı heyecanla bekliyorum. Galatasaray’daki hücum hattının Avrupa’daki ilk üç hücum hattından biri olduğuna inanıyorum. Takımımızın diğer bölgeleri de çok güçlü. Icardi, Batshuayi ve Osimhen üçü de çok etkili oyuncular. Bu üçünün bir arada oynadığı büyük bir heyecanla bekliyorum.

Yaptığımız transferler ortada

Yaptığımız transferler ortada. Büyük çoğunluğu ilk 11’de. İlk 11’de olmayanların ihtiyaç halinde formayı giydiklerinde sonuna kadar başarılı olacaklarına inanıyoruz. Genç ve istikbal vadeden oyuncuları kattığımız bir transfer dönemi geçirdik. Oyuncuların yaş ortalaması 24.7. Bu oyuncular ilerde büyük transfer yaparak Galatasaray’a finansal katkı sağlayacak oyuncular. Transferleri değerlendirebileceğimiz en önemli arena saha. Sahada da kendilerini gösteriyorlar. Çok fazla bir şeyin söylenmesine gerek yok. Performanslarıyla kendilerini öne çıkaracaklardır.

Genç oyunculara inanıyorum

Yunus Akgün’ü de yeni transfer gibi düşünebiliriz. Sadece Yunus değil bazı genç oyunculardan yeni transfer gibi faydalanabileceğmizi düşünüyorum. Yunus bunların başında geliyor. Metehan var. Efe, Eyüp var. Bu genç oyuncularımızın bu yıl forma şansı bulacaklarını ve çok önemli katkı vereceklerine inanıyorum.

Yusuf Demir bu sezona çok iyi başladı

Yusuf Demir geçtiğimiz sezon bize katılmıştı. Çok beklenileni veremedi ama bu sezon çok iyi başladı. Özellikle Avrupa’da bize ciddi katkılar verecek. Sadece yapmış olduğumuz transferlerle değil içerden gelen kendi evlatlarımızın katkılarıyla önemli bir sezon geçireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yerli oyuncularla sözleşme uzatılacak mı?

Özgür Sancar'ın "Barış Alper, Yunus Akgün, Metehan, Abdülkerim Bardakcı gibi isimlerle sözleşme uzatmayı düşünüyor musunuz sorusunu cevaplayan Hatipoğlu, "Bu bizim her zaman konuştuğumuz bir konu. İhtiyaç halinde onlarında sözleşmeleriyle ilgili revizyonlar yapılmaya devam edilece. Hiçbir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum" dedi.

Türk kültüründe misafire değer verilir

Derbi maçında taraftarlarımızın deplasman tribününe gelen taraftarlarımızın yaşamış olduğu zorlukların artık bir sona ermesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes bundan şikayetçi. Fenerbahçe, Göztepe deplasmanına gittiğinde şikayet etmişti. Adı ‘Misafir tribünü’ olan bu tribüne gelen insanlara misafir gibi davranmamız gerekiyor. Türk kültüründe misafire değer verilir. Öncelik verilir" ifadelerini kullandı.

Yargı süreci devam ediyor

Geçen sezonki Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbinin sonunda yaşanılan arbede de yaralan stadyum görevlisi Ali Çelikkıran'ın durumu hakkında açıklama yapan Hatipoğlu: "Ali Çelikkıran görevinin başında sağlık durumu iyi. Tedavisi tamamlandı. Yargılama süreci devam ediyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler