Osman Çakmak: 'Amacımız engellilerin spor yoluyla engellerini aşmak'

02.03.2018 - 17:43 | Son Güncellenme: 02.03.2018 - 17:43

Ampute Milli Takımı'nın gazi kaptanı Osman Çakmak, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçiklere ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz hainlerin üzerine gideceğiz, onlar bizi yıldıramayacak. Bugün şehit veririz ama yarın anneler, babalar yine evlatlarının ellerini kınalayarak vatana hizmet için gönderecektir" dedi.

Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları, söyleşi için Bursa'ya geldi. Milli oyuncular, Tayyare Kültür Merkezinde yapılacak olan söyleşi öncesi Hünkar Köşkü’nde Bursagücü Ampute Spor Kulübü'nün oyuncuları ile bir araya geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin’in de bulunduğu ziyarette kaptan Osman Çakmak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Ampute Milli Takımı’nı Bursa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Onlar yürekleriyle nasıl büyük bir başarı kazandıklarını bütün ülkemize gösterdiler. Aslında çok büyük bir ders çıkarmamız gereken tablo ortaya koydular. Amacımız engellilerin spor yoluyla engellerini aşmak ve onların spor yoluyla hayata tutunmalarında katkı sağlamaktır. Binlerce engelli gencimizi Bursa’da spor faaliyetlerinin içine alıyoruz” dedi.

“Ülkemizin birliğini ve beraberliğini asla bozamayacaklar”

Ampute Milli Futbol Takımı Kaptanı Osman Çakmak ise, “Eğer kulüpler varsa milli takım vardır. Buradan da milli takımımıza gidecek oyuncular var. Her şeyden önemlisi vatanımızın birliği ve beraberliği için dün haince atılan pusuda 8 kahraman Mehmetçiğimiz şehit oldu, 13 de yaralımız var. Ben de bir terörle mücadelede gazi olarak bu konuda üzülüyorum. Sevindiğimiz taraf ise ülkemizin birliğini ve beraberliğini asla bozamayacak olmaları. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz hainlerin üzerine gideceğiz, onlar bizi yıldıramayacak. Bugün şehit veririz ama yarın anneler, babalar yine evlatlarının ellerini kınalayarak vatana hizmet için gönderecektir” diye konuştu.
‘Avrupa’daki ülkeleri dize getirdiğimiz gibi 2018’de Dünya Şampiyonası’nda da o ülkeleri dize getirip, Mehmetçiklerimize bir nebze olsun o mutluluğu yaşatmak isteriz’ diyen Çakmak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben 97 yılında gazi oldum. Bu ülkede başarılıysan devlet büyüklerimiz seni sahiplenir. Herkes seni bağrına basıyor. Kahramanca bir başarı elde etmek lazımdı. Darısı dünya kupasına. Bir gazi olarak bu ülkede başarılıysan, seni her türlü ödüllendiriyorlar. Dünya kupasından sonra bu sevinci hep beraber yaşayacağız.”
Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında İngiltere ile karşı karşıya gelmiş ve karşılaşmadan 2-1 galip gelerek şampiyonluğa uzanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler