Osman Çakmak: İspanya'dan, İtalya'dan ve Polonya'dan ciddi teklifler var

İsa Kethüda
20.09.2021 - 12:13 | Son Güncellenme: 20.09.2021 - 13:05

İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Osman Çakmak, ciddi teklifler aldığını açıkladı.

Osman Çakmak: İspanya'dan, İtalya'dan ve Polonya'dan ciddi teklifler var

AJANSSPOR-HABER

İspanya'yı 6-0 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Osman Çakmak, canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu.

"Hedefimiz vardı, şampiyon olduk"

Radyospor'da yayınlanan Ters Köşe programında Aygün Özipek'in konuğu olan Çakmak, "Türkiye bizimle gurur duyuyor, biz de onlarla gurur duyuyoruz. Ülkemizin birliği ve beraberliği için canını feda eden şehitlerimizin mekanları cennet olsun. 19 Eylül Gaziler günümüz kutlu olsun. Gitmeden önce bir söz vermiştim. O kupa Türkiye'ye gelecek. Bu kadar emin konuşuyorsun, eğer hedefin yoksa boşa koltukları işgal etmeyelim. Hedefimiz vardı, şampiyon olduk. Gururluyuz. Var mı bunun üstüne bir şey?

"Türk halkına çok teşekkür ediyorum"

Bizlere güveneni bizlere bu formayı veren tüm Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Üzerimizdeki ay-yıldızlı forma onların forması, biz bunu nasıl layıkıyla temsil ederiz... İşte Gürcistan'a 10 tane atarak, İtalya'ya 11 tane atarak, İrlanda'ya 4 tane atarak, daha önce 2 kez şampiyon olmuş Rusya'ya 5 tane atarak ve futbol ekolü polan İspanya'ya 6 tane atarak taçlandırdık.

"Tüm ülkeler bizi ayakta alkışladı"

Bizi ekranları başında destekleyen, duasını esirgemeyen tüm halkımıza armağan olsun. Mutluyum, huzurluyum. Allah'a şükürler olsun. Kaptanken bu işi başarmıştım. Ama o gün de dedim asıl şey o konuma geldikten sonraki şimdi skorları baktıktan sonra oyun felsefesini, oyun disiplinini gördükten sonra tüm ülkeler bizi ayakta alkışladı ve ciddi şekilde teklifler var. Ama onların unuttuğu bir şey var, ben bu ülkenin askeriyim.

"Ciddi şekilde İspanya'dan, İtalya'dan ve Polonya'dan teklifler var"

Ciddi şekilde İspanya'dan, İtalya'dan ve Polonya'dan teklifler var. Ama ben onları da kırmadım, saygı duyuyorum. Ben bu ülkenin gazisiyim, ben bu ülkenin askeriyim, ben burada gönüllülük esasında çalışıyorum. Her şey maddiyat değil. Konuyu federasyon başkanımız açarlar. 

"Ne ekersen onu biçersin"

Bizi dinlene Türk halkına şunu söylemek istiyorum: Ne ekersen onu biçersin. Vermediğin bir şeyi atamazsın. Maçlarda atmadığım deparı ısınmada, attıracaksın abi. 3. ligden futbolcu getireceksin, güveneceksin. Bak ben 19 yaşındaki çocuğa güvendim. Çocuk bana 'Bak hocam, ben gol attım' diyor. 

"Asıl hedefimiz 2022 Dünya Kupası"

Bu şampiyon fragmandı, asıl hedefimiz 2022 Dünya Kupası. Türkiye'de olacak. Bize bu sporcuları gönderen kulüplere teşekkür ediyorum. Sporcu kardeşlerime yürekten inanıyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler