Osman Zeki Korkmaz'dan Beşiktaş maçı yorumu: "Gollerin nereden geleceğini biliyorduk"

Orhan Gülek
25.02.2024 - 21:33 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 21:39

Süper Lig'in 27. haftasında evinde Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan İstanbulspor'da Osman Zeki Korkmaz, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Osman Zeki Korkmaz'dan Beşiktaş maçı yorumu: "Gollerin nereden geleceğini biliyorduk"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig’in 27. hafta mücadelesinde Osman Zeki Korkmaz yönetimindeki İstanbulspor ile Fernando Santos’un ekibi Beşiktaş, hakem Atilla Karaoğlan’ın düdük çaldığı maçta Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Konuk takım siyah-beyazlılar, her iki devrede de bulduğu gollerle rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti.

Karşılaşma sonrası İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz açıklamalarda bulundu.

"Bunu ilk yarı özellikle Mendy ile iyi yaptık"

İlk yarı iyi oynadıklarını ifade eden Korkmaz, "Kamuoyunda kendimizi yanıltmadık. Modestas'ı savunmanın ortasına çektik. Buradaki amacımız geride oyun kurarken çok hızlı yön değiştirerek çok hızlı pas bağlantılarıyla çıkmaktı. Beşiktaş antrenör değişikliğinden sonra neyi iyi yapamıyor diye bana sorsaydınız, ön alanda baskı yapamıyordu rakiplerine karşı. Hızlı oyun kurabilirseniz, birinci bölgeyi hızlı geçerseniz, ikinci bölgede bulacağımız boşlukları değerlendirerek hücuma hızlı çıkabilmeyi düşünüyorduk. Bunu ilk yarı özellikle Mendy ile iyi yaptık." dedi.

"Bu anları daha fazla çalışmamız lazım"

"Hücumu bitiremeyip geri koşmanın bize bir faturası oluyor" diyen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kamuoyu İstanbulspor'un ve üçlü oynayan takımların formasyonlarını yorumluyor. Evet savunmada beşli ama topa sahip olduğumuz zaman o iki bek oyuncusunu orta sahada kanat oyuncusu gibi kullanmaya çalıştık. İlk yarı Mendy bize çok falz ahücum bağlantısı yaptı. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirme sıkıntısı yaşadık. 6-7 tane orta pozisyonunda Colley karşıladı ve kontralar yedik. Hücumu bitiremeyip geri koşmanın bize bir faturası oluyor. Bu anları daha fazla çalışmamız lazım. Kendimizi yanıltmadık. Gollerin de nereden geleceğini biliyorduk. Onun dışında düşündüklerimi yaptık, sonunu getiremedik."

"Başka gençleri de kazanmaya çalışacağız"

Gelecek maçlara odaklanacaklarını ifade eden Korkmaz, "Biz antrenman sürecinde hangi genç oyuncu hazır biz buna bakıyoruz ve eklemeleri ona göre yapıyoruz. Başka gençleri de kazanmaya çalışacağız. Bu anlamda genç oyuncuları kullanma konusunda dikkatli ve ısrarlıyız." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler