ÖSYM sitesi çöktü mü? Neden açılmıyor? Ne zaman açılacak?

14.08.2020 - 17:25 | Son Güncellenme: 14.08.2020 - 17:26

Son dakika: ÖSYM giriş için siteye yönelen öğrenciler sitenin çöktüğünü görünce şok yaşadı. YKS ve üniversite tercihleri yapan adaylar siteye giriş yapamıyorlar. Peki ösym sitesi ne zaman açılacak, ÖSYM açıklama yaptı mı, site düzeliyor mu, neden çöktü? ÖSYM sitesine giriş neden yok gibi araştırmalar sürüyor... ais.osym.gov.tr/ giriş yap, ais.osym.gov.tr giriş yapılmıyor gibi aramalarda sürüyor... ÖSYM giriş yap, ÖSYM sitesi saldırıya mı uğradı, tercih süresi uzatıldı mı? İşte tüm detaylar...

ÖSYM sitesi çöktü mü? Neden açılmıyor? Ne zaman açılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile kurlan ÖSYM'nin sitesi giriş yapılmıyor.

Üniversite tercihlerini tamamlamak için siteye giriş yapan öğrenciler, ÖSYM giriş yapamadıklarını ve sitenin çöktüğünü gördüler. Sitenin çökmesi ile birlikte öğrenciler kısa süreli bir panik yaşadılar.

Üniversite tercihlerinin son günü olmasından kaynaklanarak herkesin ÖSYM sitesine girmesiyle birlikte sitede yoğunluk yaşandı.

Öğreciler üniversite tercihlerini tamamlamak için siteye giriş yapamıyorlar. Yetkililerden ise henüz net bir açıklama gelmedi. 

PEKİ TERCİHLER NE OLACAK?

Tercih süresi, 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşti.  Son gün ise bugün  gece yarısı 00.00 olarak belirlendi. Öğrenciler 00.00'a kadar tercihlerini tamamlaması gerekiyor. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde tercih yapmak isteyen öğrenciler  https://ais.osym.gov.tr internet adresine giriş yapmak zorundalar.

ÖSYM'nin YKS adaylarının tercihleri tamamlamak için girdikleri ÖSYM'nin internet sitesine erişim sağlanamıyor. Yoğunluk sebebiyle hata veren ÖSYM'nin sitesi zaman zaman düzelse de hata aralıklı olarak devam ediyor. 

ÖSYM web sitesi yaşanan yoğunluktan dolayı açılmıyor. https://ais.osym.gov.tr/ adresine giriş yapanlar "Bu siteye ulaşılamıyor." uyarısını alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde bazı devlet kurumlarında aynı problem yaşanmıştı. Ani yüklenmeler sonucu meydana gelen sorun yoğunluğun geçmesi ile kendiliğinden düzelebiliyor.

ÖSYM'nin tercih sayfasında işlem yapmak isteyen adaylar, büyük hüsrana uğruyor. Bazı adaylar, kimlik numarası ve şifrelerini girdiklerinde hata measjı ile karşılaşıyor. Bazı adayların işlemleri ise yarıda kalıyor. Tercihler için ise bugün son gün. Eğer gün içinde düzelmezse tercihlerin süresi uzatılması bekleniliyor.

Senin için hazırladığımız haberler