'Oynama, oynarsan da seyircisiz oyna'

28.04.2020 - 14:28 | Son Güncellenme: 28.04.2020 - 14:32

Türkiye Spor Hekimleri Derneği, tavsiye görüşünü açıkladı. Söz konusu rapora göre dernek, Türkiye'de liglerin koronavirüs salgını geçene kadar oynanmamasını tavsiye ediyor. Ancak; maçlar oynanacak. Pekiyi, maçlar seyircisiz oynanacak mı? Bazı detaylar dikkat çekici.

'Oynama, oynarsan da seyircisiz oyna'

Koronavirüs sebebiyle lige verilen arada Türkiye Spor Hekimleri Derneği'nin yaptığı öneriler dikkat çekiyor. Dernek, salgın tehlikesi geçene kadar normal şartlarda futbol maçlarının oynanmamasını tavsiye ediyor. Ancak; maçların oynanacağı hesaba katılarak madde madde düzenlenen bildiri tavsiye(!) değeri taşıyor.

Dernek aslında maçların oynanmasını tavsiye etmiyor

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Dernekten yapılan açıklamada, "Türkiye Spor Hekimleri Derneği olarak öncelikli düşüncemiz, birey ve toplum sağlığının korunması adına COVID-19 pandemi sürecinde spor organizasyonlarının tekrar başlatılmasının doğru olmayacağı yönündedir" ifadesi, aslında liglerin risk tamamen geçene kadar başlamaması tavsiyesinde bulunuyor.

UEFA, maçları bitirin diyor

Ancak; UEFA'nın Avrupa'da liglerin bir an önce bitirilmesi gerektiği yönündeki açıklamaları federasyonlar açısından karar verme aşamasında ne kadar zorlanıldığının bir göstergesi.

Maçlar seyircisiz oynanmalı görüşü

Futbolseverlerin kafalarındaki soru işaretlerinden bir diğeri de maçların seyircili oynanıp oynanmayacağıydı. Türkiye Spor Hekimleri Derneği bu konuda net bir görüş ortaya koyuyor.

"Seyircisiz oynanması planlanmalı"

Türkiye Spor Hekimleri Derneği, "Virüsün yayılım tehlikesi tamamen ortadan kalkana ve ikinci dalga riski olmayana kadar müsabakaların seyircisiz oynanması planlanmalıdır" görüşünü net bir dille ifade etti. 

TFF'nin planı ne?

Türkiye Futbol Federasyonu, Haziran ayında yeniden başlaması planlanan liglerle ilgili seyircili oynanıp oynanmaması konusunda kararlı. 

TFF de maçların seyircisiz oynanmasından yana

Nihat Özdemir'in başkanlığındaki TFF, karşılaşmaların seyircisiz oynanması görüşünde.

TFF tek başına karar vermeyecek

Ancak; Türkiye'deki vaka sayısının artış oranı ve salgının kontrol edilebilirliği bu noktada belirleyici olacak. Bu da TFF'nin tek başına karar vermeyeceği anlamına geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler