Microsoft, Activision Blizzard’ı aldı! Xbox-PlayStation mücadelesinde denge değişti

Orhan Gülek
18.01.2022 - 20:12 | Son Güncellenme: 18.01.2022 - 20:20

Xbox oyun konsolunun sahibi Microsoft, Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara bünyesine katarak rakibi PlayStation'a karşı büyük bir hamle yaptı. İşte detaylar

Microsoft, Activision Blizzard’ı aldı!  Xbox-PlayStation mücadelesinde denge değişti

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alması tüm dünyada büyük yankı uyandırırken oyun dünyasında konuşulan paralar dudak uçuklatıyor.

Oyun pazarı 300 milyar dolara çıkacak

2020 yılında pandeminin de etkisiyle yüzde 9.3 büyüyen ve 159 milyar dolara ulaşan dünya oyun pazarı bu sene de yükselişini sürdürecek. 2022’de oyun pazarının 300 milyar dolara çıkması  bekleniyor.

Xbox'ın PlayStation'a karşı hamlesi

Blizzard’ın sahip olduğu popüler oyunları bünyesine katan Microsoft, sahip olduğu Xbox oyun konsolunu daha cazip hale getirip, Sony Corp’un PlayStation’una karşı daha güçlü olmayı hedefliyor.

Microsoft: Metaverse için yapı taşı

Bu satın alma ile kısa süre içinde konsol ve PC oyunlarında da çok büyük değişimler olması bekleniyor. Microsoft da yaptığı açıklamada, “Bu satın alma Microsoft’un oyun iş kolunun mobil, bilgisayar, konsol ve bulut alanlarında büyümesini hızlandıracak ve metaverse için yapı taşları oluşturacak” ifadeleri kullanıyor.

Xbox Game Pass aylık üçreti ne kadar?

Microsoft'un sahip olduğu ve anlaştığı stüdyoların oyunlarını aylık üyelikle sunduğu sistemi Xbox Game Pass, 25 milyon aboneye ulaştırken, Türkiye’de en az 30 TL, birçok ülkede ise en az 10 dolar aylık ücretle satılıyor.

Microsoft, 3 şirket için 102 milyar dolar harcadı

Microsoft son 5 yılda sadece 3 şirketi satın almak için 102 milyar dolar harcadı;

  • Linkedin: 26 milyar dolar.
  • Bethesda: 7.5 milyar dolar.
  • Activison Blizzard: 68.7 milyar dolar

Microsoft'un şu anki piyasa değeri: 2.3 trilyon $.

Senin için hazırladığımız haberler