Oyun transfer istiyor

20.12.2020 - 16:13 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 16:19

Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in üretkenliği ve becerisiyle ne zaman oyun tıkansa yeni formül ile sistem üretmeyi başarıyor. Ancak takımın son noktada transfer istediği de Karagümrük maçında belli oldu. Özellikle süratli kanat oyuncusu ocak ayında şart. Henry Onyekuru konusunda Monoca Kulübü ile bazı itilafların olduğu son gelen bilgiler arasında. Michael Seri de yine seçenekler arasında yer alıyor. İşte detaylar...

Oyun transfer istiyor

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in üretkenliği ve becerisiyle ne zaman oyun tıkansa yeni formül ile sistem üretmeyi başarıyor. Ancak takımın son noktada transfer istediği de Karagümrük maçında belli oldu. Özellikle süratli kanat oyuncusu ocak ayında şart.

Lige iyi başlamıştı

Galatasaray 2020-2021 sezonuna ilk 4 maçta 4 galibiyetle başlamıştı. Süper Lig'de Gaziantep FK ve Başakşehir Avrupa'da Bakü ile Hajduk Split maçlarından galibiyet çıkaran Cimbom'un ortaya koyduğu performans da alkış toplamıştı. 

Savunmadan Marcao ile başlayan Taylan-Belhanda bağlantısıyla hızlılaca rakip kaleye inmeyi hedefleyen oyunda sarı-kırmızılılar rakiplerini geçmeyi başarmıştı. Bu geçiş oyunu Fenerbahçe derbisinde hata vermiş, sarı-lacivertlilerin Galatasaray'ın birinci bölgesine yaptığı baskı sonucu sarı-kırmızılıların taktiği çözülmüştü.

Terim yeni formül buldu

Rangers, Kasımpaşa, Alanya karşısında mağlup olan ve rakibin baskısına karşı çare bulamayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, birçok sakat ve hasta oyuncunun yokluğunda yeni bir formül geliştirdi. Özellikle kenar beklerin çizgilerdeki işlevselliğine dayanan, her oyuncunun hareketli olma prensibine bağlı, her alanda sayısal üstünlüğü hedefleyen oyun anlayışında yepyeni bir sayfa açan Galatasaray, Rize ve Hatayspor karşısında sezonun en iyi oyunlarını ortaya koydu. 

Ancak bir oyuncunun görevini eksik yapmasıyla bu formülün de kazanmaya yetmeyeceği Karagümrük maçında görüldü. Ayrıca hız ve süratin gerektiği anlarda Galatasaray böyle oyuncuların yokluğunu da hissetti.

Hız ve çabukluk şart

Teknik direktör Fatih Terim, ocak ayına kadar yine yeni seçenekler, yeni planlar, yeni formüller üzerinde çalışıyor. Ancak şu açık Galatasaray'ın ekstra işler yapacak bir orta dahaya, hızlı ve çabuk aynı zamanda kaliteli son vuruşu olan bir kanat oyuncusuna ihtiyacı var. 

Onyekuru ve Seri seçenekler arasında

Henry Onyekuru konusunda Monoca Kulübü ile bazı itilafların olduğu son gelen bilgiler arasında. Galatasaray artık 6 aylık bir kiralık oyuncu döngüsüne girmek istemiyor. Fransızlardan en az 1.5 yıllık sözleşme talep ediliyor. Öte yandan orta saha konusunda araştırmalar devam ediliyor. Michael Seri de yine seçenekler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler