Beşiktaş, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakçı transferine yoğunlaştı

23.08.2021 - 19:42 | Son Güncellenme: 23.08.2021 - 19:49

Beşiktaş'ta defans için Kaan Ayhan ve Konyasporlu Abdülkerim Bardakcı isimimleri gündemden düşmüyor. İşte detaylar...

Beşiktaş, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakçı transferine yoğunlaştı

Kartal YİĞİT- AJANSSPOR

Süper Lig'de Gaziantep FK deplasmanında puan kaybeden Beşiktaş'ta 'yerli' operasyonu devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun sahada 8 yabancıya izin vermesi nedeniyle kaliteli yerli arayışını sürdüren siyah beyazlılar iki isim üzerinde yoğunlaştı.

Sergen Yalçın'ın Türk oyuncu sıkıntısı

Gaziantep FK maçı sonrası Beşiktaş Teknik Sergen Yalçın, TFF'nin yabancı kuralının kendilerini zorladığını söylemişti. Kalede Ersin Destanoğlu, orta sahada Salih Uçan ve forvette Kenan Karaman'a görev veren Sergen Yalçın, Alex Teixeira ve Mitchy Batshuayi'yi oyuna almak için Gökhan Töre'yi sahaya atmak zorunda kaldı.

Fabrice N'Sakala'nın hastaneye kaldırılmasından sonra oyuna giren Rıdvan Yılmaz'ın performansının yetersiz olması siyah beyazlıları hem stoper hem bek oynayabilecek oyunculara yöneltti.

İlk hedef Kaan Ayhan ama..

Orta saha ve forvetteki kaliteli yabancı oyunculardan yararlanmak isteyen Sergen Yalçın'ın isteği doğrultusunda Beşiktaş hem stoper hem bek oynayan Sassuolo'dan Kaan Ayhan ve Konyaspor'dan Abdülkerim Bardakçı üzerinde yoğunlaştı. İlk hedef olarak görülen Kaan Ayhan konusunda İtalyan ekibi tok satıcı durumunda olması siyah beyazlılarının rotasını Konya'ya çevirmesine neden oldu.

Beşiktaş'ın teklifi belli oldu

Siyah beyazlılar Konyaspor'a yaptığı teklif oyuncu ve parayı içeriyor. Kartal'ın teklif ettiği futbolcularsa kadroda düşünülmeyen iki yabancıdan Jermain Lens ve Douglas. İki futbolcudan birinin yanı sıra 1 milyon Euro'yu gözden çıkaran Beşiktaş'ın Kaan Ayhan transferi olmazsa temasları yoğunlaştıracağı belirtiliyor.

Kaan Ayhan'ın performansı

İtalyan ekibi Sassuolo'da forma giyen Kaan Ayhan, stoper, sağ bek ve ön libero mevkilerinde oynayabiliyor. Almanya doğumlu oyuncu 2020-21 sezonunda 20 maçta forma giydi. Takımına gol ya da asist katkısında bulunmadı. Bu sezonun ilk haftasında ise Sassuolo'nun 3-2 kazandığı Verona Hellas karşılaşmasında son dakikada oyuna dahil oldu.

Abdülkerim Bardakçı'nın performansı

Konyaspor kaptanı Abdülkerim bardakçı, stoper ve sol bekte oynayabiliyor. 2020-21 sezonunda Konyaspor formasıyla toplam 39 maça çıkan oyuncu, 2 gol atarken 4 asist yaptı. Bu sezon Konyaspor lige iki maçta iki galibiyetle başlarken Abdülkerim Bardakçı 180 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler