"Oyuncularım başarıya odaklanmış durumda"

14.12.2015 - 10:43 | Son Güncellenme: 14.12.2015 - 10:43

Hacettepe Teknik Direktörü Mustafa Kaplan kazandıkları Sarıyer maçının ardından açıklamalarda bulundu

İşte Kaplan'ın açıklamaları;
Dün yine iyi bir oyunla galip geldik. Sarıyer gibi ligin iyi takımlarından birine karşı hem çok pozisyon ürettik hem de 3 gol ile rahat bir galibiyet aldık. Bizi aldığımız sonuçların yanında takımımızın durumu da mutlu ediyor. Takımımızda arkadaşlık, kardeşlik üst seviyede. Tüm oyuncularımız kenetlenmiş durumda; birbirlerine karşı sevgileri ve saygıları başarımızı devam ettirmemizdeki önemli etkenlerden biri oldu.

Biz genç futbolcularımızla, teknik ekibimizle, yönetimimizle başkanımızla, az sayıda taraftarımızla kenetlenmiş durumdayız. Böyle bir takım kurduğum için hem kendi adıma hem de yönetimimiz adına onurlu ve gururluyum.

Oyuncularımızın hepsi birbirinden özverililer. Mangal gibi yürekleri var desem abartmış olmam. Bu çocuklar tekmeye kafa uzatıyor. Giydikleri formanın hakkını vermek için her gün üzerlerine koyarak daha fazla çalışıyorlar. İlk 11’de başlayan, sonradan giren, kenarda oturan fark etmiyor. Hepsi başarıya odaklanmış durumdalar. Takım olmanın ilk adımı da buralardan geçiyor zaten.

Orta saha oyuncularımızın skora katkı yapması bizi ekstra mutlu ediyor. Soner Dikmen’in ve Mahmut Bilir’in bu maç attığı goller haricinde takımımıza ve oyuna yaptıkları katkı da çok önemli. Orta sahada sürekli çalışıyorlar, bu maçta ekstra olarak bu performanslarını golle süslediler sadece. Böylelikle oyunun sıkıştığı ya da forvetlerimize özel önlemler alındığında onlarla kilidi açabiliyoruz. 

Dünkü maçta çok pozisyon vermedik, aksine çok daha fazla pozisyona girdik. Bunlardan 3’ünü değerlendirdik ve güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti camiamıza, yönetimimize , başkanımıza ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Haftaya da Bugsaş maçını kazanarak devreyi mutlu kapatmak istiyoruz. 

Amacımız belli; kısa vadede bu iyi oyunumuzu sürdürmek ve gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Uzun vadede ise Türk futboluna ve Gençlerbirliği’ne yıldız oyuncular kazandırmak. Bu takımda potansiyel var. Tek tek saymak istemiyorum ama her bir oyuncumu ilerleyen yıllarda çok daha üst seviyelerde mücadele ederken göreceğimi biliyorum. Gençler, istekliler, işlerini seviyorlar ve başarmak için sahada her şeyi yapıyorlar. Ben onlara güveniyorum, Türk futbolu da onlara güvenirse Türk futbolunun da geleceği çok daha iyi olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler