Özaktı: "İlgi her geçen gün artıyor"

07.10.2017 - 23:40 | Son Güncellenme: 07.10.2017 - 23:40

Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, Türkiye'de bu spora ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Özaktı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi Levent Semizer Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Ju Jitsu'nun dünyada yaygın olarak yapılan bir spor olduğunu kaydeden Özaktı, "Ju Jitsu dünyada çok sevilen bir spor. Eskiden samurayların yaptığı bir spordu. Bu nedenle dünyada oldukça yaygın. Olimpiyat komitesi tarafından da tanınan bir spor." yorumunu yaptı.


Türkiye'de yaygınlaşıyor

Bu sporun Türkiye'de de son dönemde hızla yaygınlaşmaya başladığını vurgulayan Özaktı, "Yaklaşık 70 ilimizde Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu yapılıyor. Lisanslı sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Gençler arasında ju jitsu hızla yayılıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Federasyonun 2012'de kurulduğunu hatırlatan Özaktı, "Kendi imkanlarımızla Avrupa ve dünya şampiyonalarına katıldık. Buralarda önemli başarılar elde ettik. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tanınıp bundan sonra şampiyonalara bakanlık adına gitmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili bakanlığımızla görüşüyoruz. Yeni bakanımız bizle yakından ilgileniyor. Yakında tanınacağımızı ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler