Ozan Bulkaz sitem etti!

05.10.2018 - 21:31 | Son Güncellenme: 05.10.2018 - 21:31

Kapanan Trabzonspor Basketbol Takımının Koçu Ozan Bulkaz, Ajansspor'dan Eyüp Yıldız'a açıklamalar yaptı!

İşte o sözler:

''Son dakikaya kadar Trabzonspor'u bekledim, lig de mücadele edecekmiş gibi hazırlıklarımı yaptım ve görüştüğüm oyuncularla ilgili bilgileri sürekli yönetime özellikle başkan Abiş Hopikoğlu'na verdim fakat geldiğimiz noktada kulüp kapanmak zorunda kaldı.

Bu süreçte bir çok takımdan teklifler aldım, bu takımların isimlerini vermek istemiyorum ama hepsini Trabzonspor'u çalıştıracağımı düşünerek redettim. Mağdur oldum demiyorum, ben kendine güvenen bir insanım tekrardan basketbolun içinde yer alırım. Burada mağdur olan Trabzon şehri ve Trabzonlu basketbol severler.

Trabzonspor'un basketbolu kapatması, ligimiz için de kötü oldu. Şimdi 15 takımlı bir lig olacak, bu heyecanı öldüren bir durum. Sponsorlar ve yayıncı kuruluş açısından da kötü bir durum.

Geldiğimiz noktada Giresun'un da ligden çekilmesiyle beraber koskoca Karadeniz bölgesinde mücadele edecek bir basketbol takımı kalmadı. Bu üzücü bir durum.

TBF, bundan sonra böyle bir olay yaşanmaması için tüzük değişikliğine gitmeli, son anda çekilmelerin mutlaka önlemi alınmalı diye düşünüyorum.

Bence en ideal yabancı kuralı 4+1'di, bu durumda her koşulda sahada yerli bir oyuncu oluyordu. Aslında yabancı kuralından ziyade, alt yapıya yatırım yapmak, alt yapıyı ve eğitimi önemsemek bizim basketbolumuz için daha doğru olacak. Siz alt yapıdan iyi oyuncular çıkartırsanız, yabancı kuralı ne olursa olsun süre alacaklardır.''

Senin için hazırladığımız haberler