"Ozan Kabak, Jürgen Klopp'u yanılttı"

07.07.2021 - 16:56 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 17:00

Milli futbolcu Ozan Kabak, Alman ekibi Bayer Leverkusen'in transfer gündeminde. Galatasaray'ın eski scout şefi Mahmut Alpaslan, Kabak hakkında konuştu. İşte o sözler.

"Ozan Kabak, Jürgen Klopp'u yanılttı"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR 

Bonservisi Almanya Ligi ekiplerinden Schalke 04'te bulunan Ozan Kabak, kiralık oynadığı Liverpool'a veda etti. Milli futbolcunun adı Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen ile anılıyor. Ozan Kabak için Schalke ve Leverkusen arasında görüşmeler devam ediyor. Galatasaray'ın eski scout şefi ve teknik direktör Mahmut Alpaslan, Ozan Kabak'la ilgili Ajansspor'a değerlendirmelerde bulundu. Alman futbolunu bilen ve orada önemli çalışmalar yürüten Alpaslan, Leverkusen'in Ozan Kabak adına son şans olduğu fikrinde.

Liverpool'da beklentileri karşılayamadı

Ozan Kabak, Galatasaray altyapısından yetişmiş ve 11 milyon Euro karşılığında Stuttgart'ın yolunu tutmuştu. Stuttgart futbolcuyu Schalke'den 15 milyon Euro'ya aldı. Daha sonra ise başarılı bir dönem geçiren oyuncuyu satın alma opsiyonlu Liverpool'a kiraladı. Ancak; Ozan Kabak, Liverpool'da beklentilere tam anlamıyla karşılık veremedi ve Ada'ya veda etti.

Schalke zarar etmek istemiyor

Şimdilerde Ozan Kabak, Almanya'nın köklü ekiplerinden biri olan Bayer Leverkusen'in listesinde. Schalke ile Leverkusen arasında görüşmeler devam ediyor. Schalke futbolcudan 15 milyon Euro civarında bir bonservis beklentisi içinde. Ayrıca Leverkusen'in Ozan Kabak dışında 1-2 alternatifi daha bulunuyor. 

 "Leverkusen, Ozan Kabak için doğru bir adım olur"

Teknik direktör ve Galatasaray'ın eski scout şefi Mahmut Alpaslan, Ozan Kabak ile ilgili çarpıcı tespitler yaptı. Alpaslan, "Eğer transfer olursa Leverkusen Ozan Kabak için doğru bir adım olacaktır. Leverkusen gerek altyapısı ve gerek a takıma oyuncu kazandırma konusunda en iyilerden biridir. Ozan Kabak'ın bundan sonra çok ciddi bir çıkış yakalayacağını düşünmüyorum. Leverkusen onun kariyeri açısından bence son şansı" dedi.

"Jürgen Kloop'u yanılttı ve Ada'da kalamadı"

Ozan Kabak'ın Liverpool'u çalıştıran Jürgen Kloop'u yanılttığını ifade eden Alpaslan, "Ozan Kabak, Almanya'daki performansıyla Jürgen Klopp'u yanılttı. Ozan bence Premier Lig'e hafif geldi. Liverpool'un onun satın alma opsiyonunu kullanmama sebebi bu. Dikkati çekmek istediğim nokta diğer İngiliz takımlarının da Ozan'ı almayışıdır. Leverkusen onun için şans olur. Orada eğer ivme kazanamazsa ve Avrupa'da kalmaya devam etmek isterse adresi Belçika Ligi olabilir. Ya da kürkçü dükkanı olarak tabir edebileceğimiz Galatasaray'a döner. Bu şansı iyi kullanmalı" ifadelerini kullandı.

Liverpool'daki performansı nasıldı?

Ozan Kabak geride bıraktığımız sezon Liverpool'da 9 Premier Lig ve 4 de Şampiyonlar Ligi maçı oynadı. Kabak, Schalke'de ise 14 maçta görev almıştı. Jürgen Klopp, Ozan Kabak ile ilgili olarak, "Ozan Kabak kendini geliştiren bir genç oyuncu. Liverpool'da kalıp kalmayacağına daha sonra karar vereceğiz" demiş fakat; oyuncunun takımda kalması konusunda ısrarcı olmamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler