Ozan Kabak resmen Liverpool'da! Transfer sonrası ilk sözler...

01.02.2021 - 14:06 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 12:17

Transfer haberi... Türkiye'de Galatasaray formasıyla parlayan ve kariyerine Almanya'da devam eden Ozan Kabak'ın yeni takımı belli oldu. İngiltere Premier Lig devlerinden Liverpool, A Milli Takım ve Schalke 04’ün yıldızı Ozan Kabak’ı transfer etti. Ozan Kabak ile kaç yıllık sözleşme imzalandı, futbolcu transfer için ne dedi? İşte tüm detaylar...

Ozan Kabak resmen Liverpool'da! Transfer sonrası ilk sözler...

İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Liverpool, Galatasaray altyapısından yetişen milli futbolcumuz Ozan Kabak'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Liverpool transferi resmen açıkladı

Yıldız futbolcumuz, sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek. Sky Sports, Liverpool'un satın alma opsiyonuna sahip olduğunu yazmıştı ancak Liverpool'dan yapılan resmi açıklamada opsiyonla alakalı bir bilgi verilmedi.

Alman basını: Opsiyon 30 milyon Euro

Öte yandan Almanya'nın önde gelen ve en çok okunan gazetesi Bild, Ozan Kabak transferinde opsiyonun 30 milyon Euro olduğunu yazdı.

Ozan Kabak ne zaman İngiltere'ye gidecek?

Ozan Kabak, Liverpool'da 19 numaralı formayla mücadele edecek. Kulübün resmi internet sitesinde Ozan Kabak'ın Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi maçlarıyla birlikte sahneye çıktığı hatırlatıldı. Ayrıca futbolcunun hafta içinde İngiltere'ye gideceği belirtildi.

Klopp: "Çok düzgün bir karakter"

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, "Ozan Kabak, gerçekten çok büyük bir yetenek. Onunla çalışmak için sabırsızlanıyoruz. David Wagner, Ozan Kabak'ın takımın gelecekteki kaptanı olacağını söylerdi. Çok düzgün bir karakter. Türkiye'de istediği takımda oynardı ama başka bir ülkeye gitmeyi seçti. Öğrenmek istiyor, burada öğrenebilir" dedi.

Ayrıca Alman çalıştırıcı, "O, sadece 20 yaşında. Almanya'da iki takımda görev aldı. Futbolcusu olduğu Schalke 04 ligde kötü durumda. Ozan için gerçekten iyi bir an olduğunu düşünüyorum çünkü dünyadaki her oyuncu gibi istikrarlı bir takıma ihtiyacınız var ve biz bunu sunabiliriz. Biz onun için uygun bir futbol adımıyız" ifadelerini kullandı.

"Ozan Kabak çok sevdiğim bir stoper"

Eski Liverpool’lu Dietmar Hamann da,”Ozan Kabak çok sevdiğim bir stoper. Hafta sonu muhtemelen ilk defa Liverpool forması giyecek” dedi.

Terim: "Yolun açık olsun"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Güvenimi, gurura çevirdin evlat. Yolun açık olsun, yüzün hep gülsün" dedi.

Nuri'den sonra Liverpool forması giyen 2. Türk futbolcu

2020 yılının hemen başında verdiği bir röportajda, "Hayalim İngiltere Premier Lig'de oynamak" diyen Ozan Kabak hayaline kavuşmuş oldu. Milli futbolcu aynı zamanda Nuri Şahin'den sonra Liverpool'da forma giyen 2. Türk oyuncu olacak. 

Ozan Kabak'tan Schalke'ye veda mesajı

Ozan Kabak, ayrıldığı Almanya'nın Schalke 04 Kulübü için veda mesajı yayımladı.

Ozan Kabak, transferinin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştığı mesajda, "Bir buçuk yılı aşkın süredir formasını giydiğim Schalke 04 Kulübünden bugün itibarıyla ayrılmış bulunuyorum. Burada geçirdiğim süre boyunca mavi-beyaz renkler için birlikte mücadele ettiğim tüm takım arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederim. Schalke 04 Kulübü en kısa zamanda layık olduğu yerlere gelecektir. Desteğini her zaman arkamda hissettiğim Schalke 04 taraftarlarına sevgi ve saygılarımla..." ifadelerini kullandı.

Schalke de mesaj yayınladı

Alman kulübünün sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda Ozan Kabak için, "Ozan, sana gelecekte her şeyin en iyisini ve başarılarının devamını dileriz." dilekleri iletildi.

Galatasaray'dan Ozan Kabak'a mesaj

Öte yandan Galatasaray'dan da Ozan Kabak transferi için açıklama geldi. Resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Galatasaray Futbol Akademisi’nde başlayan yolculuk Liverpool'da devam ediyor. Başarılar seninle olsun Ozan Kabak. Bu gurur hepimizin!" ifadelerine yer verildi.

Liverpool'a transferinin ardından beIN Sports'a konuşan Ozan Kabak şu ifadeleri kullandı:

"Çok gururlu ve mutluyum. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Çok uzun bir yoldan geldim. İnşallah karşılığını alırım. Şu an çok heyecanlıyım. Kafamdaki tek şey antrenman ve maçlara çıkmak. Şu an bile çok heyecanlıyım. Schalke'de David Wagner ile çok iyi diyaloglarımız vardı. Klopp'a çok güzel şeyler söylemiş. Virgil van Dijk dünyanın en iyisi bence. Halen çok beğenerek takip ediyorum. Benim için rüya gibi bir durum. Teknik olarak detaya girmek istemiyorum ama iyi bir ikili olacağımıza inanıyorum."

(Ozan Kabak, Liverpool'a gitmeden önce soruları yanıtladı)

Ömer Bayram'dan Ozan Kabak'a tebrik ve destek

Ozan Kabak ile ilgili Galatasaray forması giyen Ömer Bayram'dan da bir açıklama geldi. Transfere destek veren Ömer Bayram, "Hiçbir zaman hayallerinden ve çalışmaktan vazgeçmedin. Bizi gururlandırmaya devam edeceğin nice başarıların olsun, tebrikler aslan kardeşim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler