Ozan Kabak'ın yeni takımı! Anlaştı...

02.01.2019 - 19:21 | Son Güncellenme: 03.01.2019 - 11:13

Ozan Kabak'ın yeni takımı! Anlaştı...

7.5 milyon Euro ödeyecekler

İngiliz kulübünün, serbest kalma bedeli 7.5 milyon Euro olan ücreti ödeyerek genç oyuncuyu kadrosuna katacağı iddia edildi.

OZAN KABAK GALATASARAY'DA KALDI!

Ozan Kabak transferinde flaş gelişme

Sarı-kırmızılı takımın formasını giyen genç savunma oyuncusu Ozan Kabak'ın temsilcilerinin, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Cardiff City ile anlaşmaya vardığı belirtildi.

Galatasaray, Ozan Kabak'ı kadroda tutmaya çalıştı

Galatasaray Kulübü ise Ozan Kabak'ı, kadroda tutmak için yoğun çaba sarf ettiği ve genç futbolcuyu ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Özbek yönetimi döneminde sözleşmesine madde koyulmuştu

Bilindiği gibi, Dursun Özbek yönetimi, daha önce genç futbolcuyla 2020’ye kadar yaptığı mukaveleye, “7.5 milyon euro getirirse serbest kalır” maddesi koymuştu.

Mustafa Cengiz'den Ozak Kabak açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de konuyla alakalı, “Maalesef böyle bir durum var. 7.5 milyon euroluk bir teklif gelir ve Ozan da gitmek isterse yapabileceğimiz hiçbir şey yok” demişti.

Ozan Kabak 16 maçta görev yaptı

Genç savunma oyuncusu bu sezon Galatasaray formasıyla ligde 16 karşılaşmada forma giydi ve 1084 dakika süre aldı.

"Önce Galatasaray ile görüşeceğiz" denilmişti

Genç stoper ve menajeri, “Galatasaray Kulübü’nün onayı olmadan ve istekleri yerine getirilmeden bu teklife olumlu yanıt veremeyiz. Öncelikle Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan izin alacağız. Eğer onlar izin verirse sizinle masaya oturup görüşebiliriz” cevabını vermişti.

Galatasaray, Ozan için teklifi yükseltti

Önceki gün TRT Spor'da yer alan habere göre, Galatasaray'ın Ozan Kabak'a yıllık 600.00 TL ücret teklif ettiği, şimdi ise teklifini 1.5 milyon TL'ye yükselttiği belirtilmişti.

Serbest kalma bedelini kaldırmak istediği gündeme gelmişti

Ayrıca söz konusu haberde Ozan ve menajerlerinin 3 milyon TL istediği iddia edilirken, iki tarafın orta noktayı bulabileceği belirtilmiş, Galatasaray'ın yeni anlaşma yaparak Ozan Kabak'ın serbest kalma bedelini kaldırmak istediği belirtilmişti.

Galatasaray’da ortaya koyduğu başarılı performansla tüm dikkatleri üstüne çeken Ozan Kabak ile ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Ajansspor, transfer ile ilgili flaş detaylara ulaştı.

Ozan Kabak'a yeni sözleşme teklif edildi

Sarı kırmızılı kulüp Ozan'a önceki gün yeni sözleşme teklif etmişti.

Yüksek performans ortaya koymuştu

Fatih Terim'in gözdelerinden biri olan Ozan Kabak, Avrupa maçlarında da yüksek bir performans ortaya koymak için mücadele vermişti. 

Ozan Kabak futbola hücumda başladı ama...

Ozan Kabak daha önce kendisiyle yapılan bir röportajda, futbolda stoper değil, santrfor olarak başladığını anlatmıştı. Kabak, "Futbola ilk başladığımda santrfor oynuyordum. Küçükken, hücum hattının her mevkiinde yer aldım. Galatasaray altyapısına geçtiğimde ise 11 yaşındaydım. Burada, hocalarım bana savunmadan oyunu iyi kurabildiğimi ve oyun kurma esnasında da soğukkanlı olduğumu söyledi. Bu özelliklerimin üzerine de beni stoper olarak oynatmaya başladılar. O günden bu yana stoperim." demişti.

Ozan Kabak eksikleri ve güçlü yönleriyle ilgili ne düşünüyor?

Genç futbolcu, artı ve eksileri hakkında, "Bir savunma oyuncusuna göre tekniğimin iyi olduğunu ve oyunu geriden iyi kurduğumu düşünüyorum. Pozisyon alma konusunda da başarılı buluyorum kendimi. Fakat mevkiim itibariyle fiziksel anlamda daha güçlenmem gerekli. Tecrübe konusunda da eksiklerim var. Bunu da maç yaptıkça gidereceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Ozan Kabak, 2 sene önce hedeflerini anlatmıştı

Ayrıca Kabak, hedefleri hakkında da, "Öncelikli hedeflerim altyapısında bulunduğum Galatasaray'da A takıma, ay-yıldızlı formayla da A Millî Takım'a yükselmek ve buralarda kalıcı olmak. Daha sonrasında Avrupa'da oynayıp ülkemi en iyi şekilde temsil ederek yeni başarılara ve kupalara ulaşmak istiyorum. Avrupa'da, eğer fırsat olursa Premier Lig'de oynamak isterim. Çünkü bu ligdeki mücadeleyi beğenerek izliyorum ve maçlar her zaman tamamen dolu tribünler önünde oynanıyor. Premier Lig'de de Manchester United'a ayrı bir sempatim var. Galatasaray'dan ve U17 Millî Takımı'ndan yakın arkadaşım Atalay Babacan da bildiğiniz gibi orada oynarsa çok mutlu olacağını iletmişti size. Umarım bir gün Avrupa'da aynı kulüpte birlikte oynama şansına erişiriz." açıklamasını yapmıştı.

 

Ali Ece: "Lüks araba değil, ailesine ev alır"

Spor yazarı Ali Ece, Galatasaray’daki performansıyla dikkatleri üstüne çeken Ozan Kabak ile ilgili olarak, ”Mutlaka zam yapılmalı ve yeni sözleşme imzalanmalı. Ozan gibi örnekler altyapıda oynayan gençlere yol açıyor. Ozan'a zam yaparsan o aldığı parayla lüks araba değil ailesine ev alır" yorumunu yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler