Ozan Korkut'tan flaş yabancı sınırı açıklaması: "Şaka gibi..."

14.03.2019 - 17:23 | Son Güncellenme: 14.03.2019 - 20:23

Ozan Korkut'tan flaş yabancı sınırı açıklaması: "Şaka gibi..."

Ozan Korkut, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Mustafa Cengiz yönetimini ve gündemdeki yabancı sınırı iddialarını değerlendiren Ozan Korkut gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Ozan Korkut'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sayın Mustafa Cengiz'in divan kurulunda bu şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum. Size oy verip seçen insanlara tehdit eder gibi bir tonla seslenmek her şeyden öte saygısızlıktır. Borsayı biraz takip eden yatırımcılar en değerli şirketlerini biliyordur. Başkanın o sözlerini heyecana bağlıyorum.

"Farklı açıklamalar yapıyor"

Sayın Mustafa Cengiz 6 ay önce, 'Beni istemezlerse bırakırım' diyordu, şimdi 180 derece farklı açıklamalar yapıyor.

Genel kurul yönetimden şikayetçi mi?

Galatasaray sadece genel kurul üyelerinden ibaret değil. Dünyada eşi benzeri olmayan bir taraftar kitlemiz var. Ben bu gidişattan taraftarlarımızın ve genel kurulumuzun ciddi bir kesiminin memnun olduğunu düşünmüyorum. Yönetim kurulunda da anlaşmazlık olduğunu düşünüyorum.

Yabancı sınırı hakkında...

Yabancı limiti bana şaka gibi geliyor. Buradaki kulüpler var olan kurallar doğrultusunda kadrolarını kurdular. Bir anda bunu yapamazsınız. Galatasaray ara dönemde yabancı transferler yaptı. Ne rakamlarla bu transferlerin yapıldığı belli.

Bu kadar belirleyici kararlar en azından Haziran ayında yapılmalı. Yeni federasyon kurulları vermeli bu kararı. Yangından mal kaçırır gibi bu kararı vermek doğru değil. Sadece Galatasaray değil, Anadolu takımları da büyük zarar görecek.

Ozan Korkut yönetimi ibra edecek mi?

Ben geçmişte birçok yönetimi ibra etmemiştim. Sayın Dursun Özbek'i ibra etmemiştim. Eğer ki yönetim seçilmeden önce verdiği sözleri tutmuşsa ibra ederim. Ben ibra edecek miyim, genel kurulda fikrimi beyan edeceğim. 

Senin için hazırladığımız haberler