Ozan Tufan için çarpıcı yorum: "Zihinsel yaklaşım.."

31.03.2017 - 16:27 | Son Güncellenme: 31.03.2017 - 16:27

AJANSSPOR ÖZEL- TFF 1. Ligin lideri Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın konuğu oldu.

"Sadece Elazığspor maçına odaklandık"
İlk olarak hafta sonu oynayacakları Elazğıspor maçıyla ilgili konuşan Buz, "Bizi dinleyen bütün Malatyasporlu taraftarlara maça bekliyoruz. Doğu'nun derbisi. İki tane güzide şehir arasındaki büyük bir rekabet. Her zaman güzel futbol kazansın. Kendi yolumuza devam etmek istiyoruz. Sadece bu maça odaklandık. Temkinli ve özgüvenliyiz. Futbol matematik değil. Bu hesaplamalar biz kazanamadığımız sürece geçerli değil. Maç maç bakıyoruz. Biz de Alman ekolünden geliyoruz. 40 yıldır oradaydık. Bu bakış açısı oradan geliyor. 8 yıl Alman Milli Takımı altyapılarında çalıştım. İyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Ozan için kimse zihinsel faktörden bahsetmiyor"
İrfan Buz, son dönemde oldukça eleştirilen ve Fatih Terim tarafından da milli takım kadrosuna alınmayan eski öğrencisi Ozan Tufan'ın sadece fiziği nedeniyle eleştirilmesinin doğru olmadığını savunuyor: "Harun Tekin ve bütün gençleri ben oynattım. Gençlerbirliği'nde İrfan Can Kahveci benim dönemimde oynamaya başladı. Zihinsel yaklaşımdan kimse bahsetmiyor. Yalnız fiziksel değil zihinsel faktörü de ön plana koymanız gerekiyor. Ozan genç bir kardeşimiz. Çok potansiyelli. Avrupa'da üst düzey takımlarda oynayabilir, onda o potansiyel var. 22 yaşındaki bir futbolcudan bahsediyoruz. Ozan'dan ümitliyim. Bu sezon oynayacağı mevkisini ortaya çıkarmanız gerekiyor. O profili belirlenmiz lazım. Ortaya bir şey çıkması için onu o oyun planın içinde gördüğümüz zaman oyuncu başarılı olur."

Harun Tekin için övgü dolu sözler!
Son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan Harun Tekin için de yorumda bulunan Buz, "Kaleci Frey vardı bizde. Harun Tekin'i oynatan benim Bursaspor'da. Çok büyük potansiyeli olan bir kaleci. Karakteri de çok önemli. Yetenek sizi kapıya kadar getirir karakter kilidi açar. Bu söz Harun için tamamen geçerli" diye konuştu.

25 hafta sonunda 50 puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor en yakın rakibi Sivasspor'un 7 puan önünde lider durumda. Cumartesi saat 18.30'da karşılaşacakları Elazığspor ise 28 puanla 12. sırada.

(YASAL UYARI: Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.)

Senin için hazırladığımız haberler