"Ozan Tufan ile ilgili bir PR çalışması başladı"

07.09.2017 - 12:21 | Son Güncellenme: 07.09.2017 - 12:21

"Ozan Tufan ile ilgili bir PR çalışması başladı"

"Son haliyle Fernandao-Soldado-Van Persie üçlüsü bir Diego Costa etmez"

"Dünkü programda ciddi şekilde Fenerbahçe'nin Diego Costa için yüklendiğini konuşmuştuk. Akşam saatlerinde olumsuz haberler gelmeye başladı. Fakat mutlaka forvet ve forvet arkası oynayabilen bir isim alınacağı yorumları yapılırken, sabah dün bıraktığımız noktaya geri geldik. Fenerbahçe’nin ilk olarak sağlıklı bir diyalog kurmadığı haberleri geldi.  Son dönemde menajerlerle ilgili ilginç durumlar yaşanıyor. Yetkisi bende diyen bir çok isim çıkıyor"

"Diego Costa ile geçte olsa sağlıklı bir temas kurulmuş. İhtimallerin arttığını ve yarın bir gelişme olacağını anlıyoruz. Diego Costa ve Chelsea’yi ikna etme konusu var. Kiralık olabilir, sonraki satışın neredeyse tamamına yakınını verelim teklifi var. Fenerbahçe burada sadece bu sezon faydalanalım diye düşünmüş olabilir. Fenerbahçe’nin 5 milyon euro teklifi iyi bir teklif. Fenerbahçe'nin 5 milyon euro'luk teklifi Diego Costa için cazip. Bu paranın tamamı vergisiz, başka yerde bulamaz."

"Olduğunda ne olur tabii ki büyük bir transfer olur. Son haliyle Fernandao-Soldado-Van Persie üçlüsü bir Diego Costa etmez. İki yönlü oyunu ile komple bir forvet. Rakip savunmaya baskı yapan, her anlamda yıpratan bir oyuncu. Fakat psikolojik dalgalanmalar yaşayabilen, hakem ile kavga edebilen biri isim. Hatta hocaya da posta koyduğunu görebilirsiniz. Yerden, havadan son vuruşu yapma konusunda güçlü bir oyuncu. Kolay kolay sakatlandığını da göremezsin. Diego Costa'nın Van Persie gibi sürekli sakatlandığını da göremezsin!"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’tamasaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

"Diego Costa taraftarın sevgilisi olur"

"Robin van Persie için neler konuşuluyor, Fernandao hep kilosu ile konuşuldu. Soldado bencil değil assist yapma özelliği olan bir isim 6 ay oynamadı ve nüksetme sourunu var ve özgün tam olarak geri gelmiyor. Diego Costa için rakip savunmanın çok canı sıkılır, bir bakarsın teknşk adam ile başkan ile tartışır ama kendi taraftarının sevgilisi olur."

"Valbuena ve Giuliano ile oynayacak. Başakşehir ders niteliğinde işerl yapıyor, Galatasaray ksıa zamanda önemli işler yaptı. Kulübe sorunu vaedıç Beşiktaş zaten Bilic döneminden vberi üzerine koyan takım. En sorunlu takım Fenerbahçe. Sol bek lazım, merkez orta sahada problemler var, sağ önde problem var, forvet konusu var. Bundan sonrası Aykut Kocaman’a düşüyor."

"Ozan Tufan için bir PR çalışması başladı"

"Ozan Tufan ile ilgili son 48 saat içinde bir PR çalışması başladı. Sosyal medya hesaplarından, Fenerbahçe başkanının işaret verdiği bir PR çalışması ve alenen yaptı bunu. Hem taraftarı, hem spor medyasını hemde sosyal medyayı işaret eden bir açıklama yaptı. Kulübün değerlerini korumak zorunda olduğundan ve satmak isteyebileceği bir oyuncu sonuçta. Genç bir isimden bahsediyoruz. Bu kampanya başladı ve işaret alan muhabirlerden tut, köşe yazarlarına kadar bir çalışma başladı. Bu bir tespittir."

"Buradan çıkacak ilk sonuç nedir: Ozan Tufan oynayacak! Ozan Tufan’da ısrar edecek Aykut Kocaman. Doğru pozisyonda pası geçiremezsen karşısındaki oyuncu önlem alıyor. Ozan Tufan bu anlamda pası kime vereceğini tahmin edebildiğin bir oyuncu. Giuliano bitiriciliği de olan biri isim. Ben Alex de Souza değilim daha çok Talisca’ya benzetti kendini. Giuliano’nun geçmişine bakınca anlıyorsun zaten. Bu tip oyuncuları kaleden uzak topla buluşturmayacaksın. Enerjilerini rakip kaleye yakın yerlerde harcamasını sağlamalısın. Bu pası da onlara, o bölgede Ozan Tufan verecek ama olmuyor"

"Bu iklim Ozan Tufan’a yaramıyor"

"Ozan Tufan’ın gelişi çok farklıydı. O günün şartlarında yönetim doğru bir hamle yapmıştı. Geleceği olan hatta Milli Takım’a genç yaşta çağrılmış bir isimdi. Bugün bu haliyle üzerine hiçbir şey koyamamış, geldiği günkü halinden geriye gitmiş bir Ozan Tufan var. Çok stabil bir pas istasyonu haline geldi. "

"Bu iklim Ozan Tufan’a yaramıyor. Daha verimli, daha hamle kazandıracak şekilde oynayacaksa bile bir şuanki iklim buna izin vermiyor. Ben bu PR çalışmasının içinde değilim ama bir futbolsever olarak tavsiyem; Ozan top rakipte iken yaptığına dikkat etsin. Kadıköy’de oynanan son maçlarında birinde önde baskı yapmıştı. 20-25 metre depar atıp rakibi bozmuş ve topu almıştı. Buralardan kredi toplayabilir. Milli Takım maçında oyuna girdi, 5 dakika oynadı ama nefes nefes. Asıl handikapı fiziksel durumu."

"Konu tamamen Samir Nasri transferinden çıktı"

"Eto’o konusunu eski futbolcuların durumuna benzetiyorum biraz. Eskiden bazı yıldız oyuncular vardı, en iyi paraları alırdı ve ceplerine de zarf isterlerdi. Bu şekilde motive olurlardı. Günümüzde yorumculuk yapan önemli isimler bunlar herkes biliyor. Biraz buraya benzemeye başladı konu. Eto’o geldi Antalyaspor’a büyük saygı gördü. Hem iyi para kazandı, hem tanıtım yaptı ama kazandı da. Fakat geçen yıl Eto’o ekstra para istedi ve Antalyaspor yönetimi verdi. Şimdi Samir Nasri geldi. Bana yeniden 1 milyon euro daha verin ve kontratı uzatın dedi. Konu tamamen Samir Nasri transferinden çıktı. Eto'o 4 milyon euro alan Nasri'den sonra ben bu takımın lideriyim, bende aynı parayı almak istiyorum dedi."

"Eto’o tabii ki İstanbul’un büyüklerine gitmek istiyor. Kim daha çok verirse ona gider. Antalyaspor gitmesini istemiyor ama Eto’o ekstra paralar istiyor. Ben bu takımın lideriyim, bende aynı parayı almak istiyorum dedi. Bunları söylemiyor ama başkana saygısızlık etmek istemem diyor. Konu saygı görmemekse, Antalyaspor’da böyle bir sorun yok."

"Antalyaspor yönetimi eskisi gibi değil artık daha güçlü"

"Antalyaspor yönetimi eski Antalyaspor yönetimi değil, artık daha güçlü. Eto'o kime gelirse faydalı olur. Fakat ne zaman kadar? Mayıs ayına kadar yarar. İki takımda da direkt oynar mı? bence yok. Beşiktaş için rotasyonda yada kulübe de oturacaksa olabilir. Eğer Diego Costa gelmezse Fenerbahçe'de direkt oynabilir. Beşiktaş için durum oyle değil."

"Latovlevici rotasyon için yapılmış bir transfer"

"Doğrudan ilk 11 oyuncusu değil daha çok rotasyon için yapılmış bir transfer. Galatasaray kısa zamanda beklentinin üzerinde işler yaptı ve sonuç aldı. İlk üç haftanın  en iyi oynayan takımı oldular. Fakat iyi ilk 11 oldu ama rotasyonu genişletelim diye düşündüler. Asamoah en iyi tercihti. Sonra olmadı Rahman Baba ikinci iyi ama o transfer de olmadı. O halde rekabet edebilecek sol bek ile kulübe zaafını gidermeye çalıştılar. Galatasaray'ın iyi 11’ine bir iki tane hamlesi de var fakat sakatlık, ceza vs. var her mevkii için kalite, tecrübe olmazsa ciddi şekilde trübülans’a girer. Denayer geldi. Hakan Balta’nın kadroya gireceği konuşuluyor böylece hem sol bek hem de stoper için genişlik oluyor. Böylece Linnes sağ bek alternatifi de olabilir."

"Maçtan maça devamlılığı olan bir isim Latovlevici. Skora katkı yapması da büyük takımda oynayabilme potansiyelini gösteriyor."

"Sosa fark yaratır"

"Milano’yu bırakıp Trabzon’a gitmek zor tabii. Bir hayatı var, kız arkadaşı var. Türkiye ligi başka bir standart, oynadığı lig başka standart. Avantajımız verdiğimiz paralar ve vergi. Üç büyüklerin ayrıca avantajı, İstanbul şehrinin imkanlarının fazla olması. Trabzonspr açısında baktığımız zaman Sosa fark yaratır. İkna etmeye kalmış transfer."

"Hubocan transferi doğru hamle"

"Trabzonspor’un savunmada her bölgede sıkıntısı olmaya başladı. Geçen sezonun ikinci yarısında böyle değildi. Geçen sezon ligin ikinci yarısında en iyi takımlar Beşiktaş, M.Başakşehir ve Trabzonspor idi. Şimdi Trabzonspor’un savunması dökülüyor. Genel olrak takımda iki tane sorun var: Birincisi lider yok, ikincisi savunma."

"Hubocan'ın ilk pozisyonu stoper. İki ayağını da kullanabiliyor sol bek, sağ bek oynayabiliyor. Son olarak Slovakya’nın İngiltere ile oynadığı maça baktım. Slovakya’nın en iyi kadrosu bu, sonuçta İngiltere ile oynuyor. Bu takımın ideal stoperleri değil. Zaten Slovakya'nın esas stoperleri Durica ve Skrtel. Yedek olarak kullanmamışlar onu sol bekte kullanmışlar. Durica’ya yakın oyuncu ve iyi anlaşırlar. Kucka ile de aynı dili konuşuyor. Ersun Yanal doğru bir hamle yapıyor. Hem stoper, hem bek olarak kullanabileceğin maliyeti uygun doğru bir hamle yapılıyor."

"Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı henüz olmadı. Dolayısıyla Yusuf’un öne bir isim lazım ve orada Sosa’yı değerlendirmek lazım. Olcay kayıp. Savunmada mas ve Pereira eski gücünde değil. Bu yapıda Trabzonspor 4-5 gol yiyebileceği maçlar olabilir. Sosa gelirse hem top daha çok Trabzonspor'da kalacak hemde asist özelliğ ile sonuca katkı yapacak. Günümüz kadrosunda Kucka lider olmaya en yakın oyuncu. Trabzonspor’un Hubocan hamlesi ve Sosa transferi en iyi hamleler bana göre."

"Sırbistan’a karşı verdiğimiz mücadeleyi, Letonya karşısında da vereceğimizi söyleyebilirim"

"Milli Takımımıza başarılar diliyoruz. Saha ve seyirci avantajımız var. Letonya favori ama Sırbistan’a karşı verdiğimiz mücadeleyi Letonya karşısında da vereceğimizi söyleyebilirim. Bu bütünleşme olursa yenebiliriz. Kazanamazsak bile bu takım zaten geleceğin 'Milli Takımı' olacak."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler