Özat: "İspat etmeyen namussuzdur"

09.05.2017 - 00:38 | Son Güncellenme: 09.05.2017 - 00:38

AJANSSPOR - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına bağlandı ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Özat; hakkında sosyal medyada çıkan iddialara ve 31. haftadaki rakipleri Medipol Başakşehir'de forma giyen eski oyuncuları İrfan Can Kahveci ile Ahmet Oğuz'un birlikte maç izlemesi üzerine yapılan spekülasyonlara cevap verdi.

Özat'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Ben Ahmet hocaya (Çakar) Beşiktaş şampiyon olur veya olamaz diye bir mesaj atmadım. Benim böyle dediğimi ispat etmeyen namussuzdur.

İrfan Can ile Ahmet beraber izlediler maçı, onlar kardeşler. Ne yani Ahmet'i oynatmayayım mı, böyle bir şey olabilir mi? Ne kadar çiğ insanlar, kötü insanlar. Beşiktaş kulübünden böyle bir şey çıkmıyor, sosyal medya diye bir şey var. Başakşehir'in Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Fenerbahçe'yi yenmesi anormal değil de, Gençlerbirliği'ni yenmesi mi anormal olacak? Antalyaspor'u yendiler geçen hafta, hocası kim Antalyaspor'un? Rıza Çalımbay. Senin 300 milyon euroluk kadronun şampiyonluğu Gençlerbirliği'ne mi bağlı? Benim kadrom 3 milyon euro, senin Aboubakar'ın 3.5 milyon euro kazanıyor. Bu ligde Başakşehir bir tek bana gol atamamış. Başakşehir'i yenebiliriz de, yenilebiliriz de. Bunu kim iddia ediyorsa büyük namussuzdur çünkü kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Ümit Özat üzerinden bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Gençlerbirliği yenilirse biz demiştik diyecekler, biz yensek olayı hallettik diyecekler. Koca Beşiktaş'ın şampiyonluğu Gençlerbirliği maçına mı bağlı? Beşiktaş 4 maçını yense şampiyon. Senin şampiyonluğun benim elimde mi?

Beşiktaş yazarlarından birisi o kadar bilgiden yoksun, o kadar cahil ki. Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında kulübeye girmiyormuşum, Fenerbahçe maçlarında kulübüden çıkmıyormuşum. Lan ben antrenörlük hayatımda bir kere sahadan atıldım o da Fenerbahçe maçıydı. Biz Başakşehir karşısında da aynı mücadeleyi sergileyeceğiz. Bu iddiaları ortaya atanlar ahlak yoksunlarıdır. Ümit Özat ve oyuncularının boğazından bir lokma haram geçmemiştir. İrfan Ankara'ya her gelişinde tesislere uğrar çünkü burası onun evi, yuvası. Buraya uğramazsa bir hata vardır. Ahmet onunla oturdu maçı izledi. Bizim, İrfan ile niye oturdun deme durumumuz olabilir mi? Bir insan oyuncusundan, bir camia hocasından şüphe eder mi? Bunu yaratanlar kimler; sosyal medyadaki Beşiktaş taraftarları. Bana ne Beşiktaş'tan, Başakşehir'den. Ben çıkar aslanlar gibi mücadelemi yaparım, takdiri İlahi Allah'ın dediği olur.

Beşiktaş'ın Başakşehir'den ilk 17 dakikada 3 gol yemesi anormal değil de, bizim yenilmemiz mi anormal Başakşehir'e?. Bu dedikodular, Fenerbahçe, Galatasaray da olsa, başka takım olsa da çıkar. Türkiye futbolu da bir adım öteye gitmiyor. Bir antrenör oyuncularına oynamayın diyebilir mi? Böyle bir ahlaksızlık yapabilir mi?

Benim mesajlarımın aksini ispat etsinler, her şeyden elimi ayağıma çekerim. Böyle bir şey yok. Benim aklımdan böyle bir şey geçmedi. Biraz medeni düşünün. Benim oyuncularım İrfan ile yemek de yiyebilir, belki yemişlerdir. Altyapıdan arkadaşları var, 15 senelik arkadaşları var. Ne var bunda? Galatasaray maçı olsa, İrfan Ahmet Çalık ile görüşmeyecek mi?

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler