Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a Cevap

Akın Ungan
24.01.2023 - 21:52 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 23:51

Son dakika | Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap verdi. Özbek, Koç'un yaptığı daveti geri çevirdi. İşte detaylar...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a Cevap

AJANSSPOR HABER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki tartışma devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar'ın daha önceki iddialarını sıralayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e çağrıda bulunarak istediği kanalda tartışmaya davet etmişti. Özbek, Koç'tan gelen bu daveti geri çevirdi.

"Futbolu sahanın dışına çıkarma amacı görülüyor"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'a seslenerek yaptığı açıklamaya "Tarafıma yaptığınız çağrı metnini üzülerek okudum. Bu metinle, başkanı olduğunuz Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Türk futbolunda "Herkes için adalet" arayışımıza katkı sağlamak yerine, futbolu sahanın dışına çıkarma amacına yönelik bir çaba içerisinde olduğu net bir şekilde görülüyor" diyerek başladı.

"Başarısızlıkları saha dışında telafi etmeye çalışmanın faydası yok"

Sözlerine devam eden Dursun Özbek, "Bu tip beyhude çabaların sebeplerini gayet iyi anlıyorum. Sahada yaşanan başarısızlıkları saha dışında, bir umutla telafi etmeye çalışan bu tip yaklaşımların Türk futboluna hiçbir faydası olmayacağını sizler de bizim gibi biliyorsunuz" dedi.

İlgini Çekebilir
Koç, Özbek'e meydan okudu! İstediğin kanalda...
Habere Git

"Kendileri için ayrıcalık isteyenlerin karşısında her zaman duracağız"

Dursun Özbek, "Biz, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu tüm paydaşlara hatırlatmaya devam edeceğiz. Kendileri için ayrıcalık isteyip sistemi buna göre dizayn etmeye çalışanların karşısında da her zaman duracağız" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, Galatasaray'ın iddialarını sıraladı

Ali Koç, Dursun Özbek'e yaptığı çağrıda Galatasaray'ın bugüne kadar duyurduğu iddiaları sıralamıştı.

  • 19 Ekim 2022: “MHK Başkanı Murat Ilgaz Fenerbahçe kongre üyesi. Kendisinin görevden alınmasını istiyoruz!”
  • 20 Ekim 2022: “Bu kurguyu yapanın başına yıkarız", Her hafta GS TV'den takımların uğradığı haksızlıkları yayınlayacağız.
  • 23 Ekim 2022: “Biz bu ligi bitirtmeyiz”
  • 20 Ocak 2023: “Biz PFDK Başkanı'nın cübbesini giyip adaletli kararlar almasını beklerken, o sırtında Fenerbahçe formasıyla kararlar almaya devam ediyor.”
  • 21 Ocak 2023: Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanı kimliğini kullanarak TFF ile birebir görüşmeler yapıyor
İlgini Çekebilir
Büyükekşi uyarmıştı, Bilecik dinlemedi! Şimdi ceza kapıda
Habere Git

"Suni gündemler, iftiralar, algı operasyonları…"

Koç, "Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve yöneticilerinin başrolde olduğu kamuoyu önünde yaşanan bu tiyatro ve arka planda yaşanan bilinmezler! Başta TFF, kurulları ve spor medyası olmak üzere futbol paydaşları üzerinde oluşturulan baskı, ekranlara gönderilen mesajlar, kadrolu yorumcular üzerinden yapılan algılar, sosyal medyada oluşturulan suni gündemler, iftiralar, algı operasyonları…" diyerek açıklamasına başladı.

"Şahsınıza açık, net ve mertçe bir çağrı yapıyorum"

Ali Koç, Dursun Özbek'e çağrıda bulundu. Koç, "Şahsınıza açık, net ve mertçe bir çağrı yapıyorum: Gerçekten adalet, adil rekabet ve hakkaniyet arayışınız varsa, attığınız adımları savunduğunuz gibi Türk futbolunun marka değeri için yapıyorsanız, tüm kamuoyu önünde kim haklı kim haksız kim doğruları söylüyor kim söylemiyor kamuoyu tarafından bilinmesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler