Özbek Saran, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Akın Ungan
28.01.2022 - 16:57 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 18:32

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve yönetim kurulu üyesi Kenan Saran'ın vefat eden babası Özbek Saran, Ankara'da bugün toprağa verildi. Cenaze törenine Mansur Yavaş da katıldı.

Özbek Saran, Son Yolculuğuna Uğurlandı

AJANSSPOR-HABER

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve yönetim kurulu üyesi Kenan Saran'ın babası Özbek Saran, son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün 87 yaşında hayata vedan eden merhum Özbek Saran, Ankara Kocatepe Camii'nde, bugün ikindi namazına mütakib kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Saran kardeşler babalarını uğurladı

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, yönetim kurulu üyesi Kenan Saran ile kardeşleri Sinan Saran ve Sadun Saran, babaları Özbek Saran'ı son yolculuğuna uğurladı. Cenaze merasimine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de katıldı.

Kırıkkale de yalnız bırakmadı

Özbek Saran'ı uğurlamaya, Saran Group yönetici ve çalışanlarının yanı sıra, aile çevresi, dostları ve vatandaşlardan da çok sayıda kişi katıldı. Özbek Saran'ın doğduğu şehir olan Kırıkkale'den de çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi, cenaze töreninde hazır bulundu.

Kimya mühendisliğinde uzmanlaştı

12 Nisan 1935'te Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde doğan Özbek Saran, ilkokul, ortaokul ve liseyi Darüşşafaka'da okudu. Üniversite eğitimi için ABD'ye giden Saran, Colorado School Of Mines'tan mezun oldu. Denver Üniversitesi'nde de kimya mühendisliği alanında yüksek lisans yapan Özbek Saran, ABD'de petrol sektöründe uzun yıllar mühendis olarak çalıştı.

Önemli görevlerde bulundu

Türkiye’de de Kızılay başta olmak üzere birçok kurumda hizmet veren Özbek Saran, Akdeniz Gübre Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Çukurova Şirketleri Teknik Koordinatörlüğü, Çukurova Plastik A.Ş Murahhas Üyeliği ve İstanbul Gübre Sanayi (İGSAŞ) Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. Özbek Saran, okul başta olmak üzere birçok hayır işine de imza attı.

İlgini Çekebilir
Özbek Saran son yolculuğuna uğurlanıyor
Habere Git

Başsağlığı ve sabır diliyoruz

Ajansspor olarak biz de başta Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sadettin Saran olmak üzere tüm Saran Ailesi üyelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Merhum Sayın Özbek Saran'a da Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

Senin için hazırladığımız haberler