Dursun Özbek'ten Lale Orta'ya: "İnanamadım, Böyle Bir Şey Olmaz!"

19.03.2023 - 11:52 | Son Güncellenme: 19.03.2023 - 14:07

Galatasaray haberleri... Süper Lig takımlarından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK Başkanı Lale Orta ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Dursun Özbek'ten Lale Orta'ya: "İnanamadım, Böyle Bir Şey Olmaz!"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'nın yayıncı kuruluş beIN Sports'ta yayınlanan beIN Trio programına müdahale ettiği iddiaları sonrası bir açıklama daha yaptı.

"Böyle bir şey olamaz"

Özbek açıklamasında, "Lale Orta ile ilgili olan konuya inanmadım. 'Böyle bir şey olamaz, varsa da kurumlar gereğini yapacaktır' dedim. 

"Kurumların gereğini yapacağını düşünüyorum"

Ancak dün akşam bazı demeçleri okuyunca hayretler içinde kaldım. Kurumların gereğini yapacağını düşünüyorum. Biz gereken açıklamayı dün yaptık.

İlgini Çekebilir
Aslan'da yıldız oyuncu ayrılmak istiyor!
Habere Git

"Biz, adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz"

Biz, adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz. Her maçta hatalar oluyor. Biz, bu hataların asgariye inmesini sağlamak için talepte bulunuyoruz. Amacımız, sadece kendimiz için değil Türk futbolu için adalet" dedi. 

"Jorge Jesus'un söylediklerinin muhatabı ben değilim"

Özbek, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un maçların sahada kazanılmadığını iddia ettiği açıklamaları üzerine ise, "Sayın Jorge Jesus'un söylediklerinin muhatabı ben değilim. Bunun muhatabı TFF'dir. Onların dikkat etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Konya'da bir yol kazası oldu"

Konyaspor'a kaybettikleri maça da değinen Özbek, "Konya'da bir yol kazası oldu. Ligin başından beri söylüyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray. Mayıs'ta inşallah gereken sonucu alacağız. Hiç kimse merak etmesin" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan futbolculara mesaj: "Gerekli dersleri alacağız"
Habere Git

"Riva projesi, Galatasaray’a 170 milyon dolar fayda sağlamıştır"

Devam eden projelerle ilgili bilgiler de veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların destek vermesi konusunda çağrıda bulundu. Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü, 1905’ten beri faaliyetine devam ediyor. Maalesef Türkiye’deki spor kulüpleri, esas faaliyetleri olan sportif aktivitelerden para kazanma durumunda değil. Dolayısıyla misyonumuzun gereği olarak, gerek futbol gerekse 17’ye yakın amatör şubemiz var. Bunlar Galatasaray’ın misyonu içerisinde sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gereği olan dallar. 2014’te göreve geldiğimiz zaman, sürdürülebilir bir sportif faaliyet mümkün değil.

Bir yere gelince tıkanabileceğimizi anlattım. Biz ilk önce Mecidiyeköy’de 2 bin 100 metrekarelik arsamız üzerinde bir otel projesi geliştirdik. Sonraki dönemde başkan seçilemediğimiz için, proje kaldı. 2015’te başkan olduktan sonra aynı görüşü yönetim kurulundaki arkadaşlarla paylaşmak suretiyle genel kurula geldik. Bu görüşümü anlattım. O gün Riva ve Florya arazisi için proje yapma yetkisini genel kuruldan aldık. Riva Projesi ihaleye çıktı, Emlak Konut’la yaptık. Riva arazisi, başladığı günden bugüne kadar Galatasaray Spor Kulübü’ne 170 milyon dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır" şeklinde konuştu.

"Galatasaray’daki barış ve sevgi havasını imrenerek bahsedenler var"

Kulüp içerisinde fikir ayrılıklarının sevgi içerisinde belirtilmesi konusunda dikkat çeken Özbek, "3 büyüklere baktığınız zaman borçları itibarıyla en iyi durumda olan kulüp Galatasaray. Bunun bir tek sebebi var; Riva’dan kaynaklandırdığımız 170 milyon dolar Galatasaray’ın finansal yapısında düzeltmeye sebep olmuştur. Faaliyet dışı projeleri uygulamak suretiyle giderek hedefimize ulaşacağız. Galatasaraylıların bu yapılan projelere mutlaka destek vermeleri lazım. Yarın Florya’da başlayacağız, Kemerburgaz’da yapıyoruz; bütün bu projelerde sizlerin desteğine ihtiyaç var. Fikir ayrılıkları olabilir ama fikrimizi söylerken birbirimiz sevdiğimizi belli edelim. Zaman zaman katıldığımız toplantılarda Galatasaray Spor Kulübü’nün içerisindeki bu barış ve sevgi havasını imrenerek bahseden kişiler, kulüpler var. Özellikle bölgenin İstanbul’un en sağlıklı bölgesi olması sebebiyle şu dönemde satışların da çok iyi gideceğini düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler