Özdemir, beIN Sports’u sildi mi?

27.10.2021 - 21:54 | Son Güncellenme: 28.10.2021 - 16:56

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni yayın ihalesiyle yeni yayıncı kuruluşla devam edeceklerini söyledi. Peki beIN Sports silindi mi? İşte detaylar..

Özdemir, beIN Sports’u sildi mi?

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in yayın ihalesiyle ilgili kullandığı bir ifade dikkat çekti. Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’nda konuşan Özdemir, “2022-2023 sezonundan itibaren yeni yayıncı kuruluşla beraber yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Özdemir ‘yeni yayıncı kuruluş’ dedi

Özdemir’in ‘yeni yayıncı kuruluş’ ifadesi kafaları karıştırırken, mevcut yayıncı kuruluş BeinSports ile yola devam edilmek istenmiyor mu sorusunu ortaya attırdı. Nitekim ekonomi kanalı Bloomberg HT de konuyu bu akşam ana haber büteninde gündemine alarak, TFF’nin yeni dönemde Beinsport ile yola devam etmek istemediğini başkanın bu sözleriyle belli ettiğini dile getirdi.

TFF sitesi ifadeyi değiştirdi

Buna karşın TFF resmi sitesi, Özdemir’in bu sözlerini değiştirerek yayınladı. TFF sitesi, Nihat Özdemir’in sözlerini “2022-2023 sezonundan itibaren yeni ihaleyi kazanacak yayıncı kuruluşla beraber yolumuza devam edeceğiz” şeklinde verdi. Yani site başkanın sarf ettiği ‘yeni yayıncı kuruluş’ ifadesini kullanmayıp, yerine şu ifadeyi kullandı: ‘Yeni yayın ihalesini kazanacak yayıncı kuruluş’…

Sonunda Özdemir de isyan etmişti

TFF Başkanı Özdemir, Beinsports’un son iki sezonda sürekli yayın bedelinde indirim talep etmesi ve ödemeleri aksatması nedeniyle tepki göstermiş ve kendi ticari hayatında bile bu kador zorlukla karşılaşmadığını söylemişti. Yayıncının indirim ve ödeme sorunları nedeniyle Kulüpler Birliği Vakfı da defalarca tepki göstererek, TFF’den radikal çözümler talep etmişti.

Kulüpler olaya el koydu

Mevcut yayın ihalesinden ağzı yanan kulüpler, bu nedenle yeni yayın ihalesinin tüm sürecine aktif olarak dahil olmak istedi ve bunun neticesinde oluşturulan ihale komisyonuna 4 temsilciyle katıldı. Kulüpler, yeni yayın ihalesini kazanan firma veya firmaların sonuna kadar şartnameye bağlı kalmasını ve bu dönem yaşanan sıkıntıların tekrarlanmasını istemiyor.

Kuru sabitledi sonra TL’ geçti

Beinsports’un bağlı olduğu Digitürk, sözleşmenin dolara endekslenen bedelinin, kuru sabitleyerek öderken, iki defa indirim aldı. Kurum bu sezon başındaysa ihale bedelini tamamen Türk Lirası’na çevirerek, yola devam etti. Özellikle transfer giderlerinin büyük kısmı yabancı para birimi olan kulüpler dövizdeki büyük artıştan dolayı bir kez daha mağdur oldu.

Senin için hazırladığımız haberler