Özdoğan: "Mali Genel Kurul iptal edilmeli"

29.03.2017 - 15:46 | Son Güncellenme: 29.03.2017 - 15:46

AJANSSPOR ÖZEL - Galatasaray Kulübü Eski Yönetici ve Başkan Adaylarından Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı.
Özdoğan, cumartesi günü yapılan Mali Genel Kurul’un iptal edilmesi gerektiğini savundu.

İşte Özdoğan’ın Radyospor’a yaptığı o özel açıklamalar :

“Kim neye göre ihraç edildi bilinmiyor”

Ben halen daha neye göre, kimin ihraç edildiğini bilmiyorum. Bildirilerde; şu maddeye göre ihraç edilir denir. Ben bunu görmedim. İhraç edilen insanların neden ihraç edildiği de belli değil. Mustafa Kemal Atatürk bir siyasi figür değildir. İzmir marşı, Kurtuluş Savaşı esnasında söylenmişti. Siyasi bir figür değildir.

“Genel Kurul iptal edilmelidir”

Divan başkanı tüzüğe aykırı şekilde oylama yaptırdı. Mali Genel Kurul bence iptal edilmelidir.  4 üyeden sonra bir tavsiye kararı verildi dense de bu bir tavsiye kararı değildi. 5 dakika uygulaması da tüzükte olamaz.

“Tek suçlu başkan ve yönetim kuruludur”

Disiplin Kurulu Başkanı’nın elinde görüşme sonrası tutanak ve belgeler var. Bu belgelerin hiçbiri okunmadı. İnsanlar, ilgili belgeler yönetim tarafından okunmayınca bilgilenmediler. Bilgilenmedikleri için de bu olaylar oldu. Burada asıl suçlu bilgilendirme yapmayanlardır. Tüzüğün, kanunun hangi maddesiyle ilgili ihraç istemi olduğu söylenmedi. Bu kişilerin, farklı bir ihraç istemiyle geldiği genel kurul tarafından bilinemedi. Tek suçlu başkan ve yönetim kuruludur.

“Galatasaray’ın adı terör örgütleriyle anılamaz”

Olan olaylar camiayı derinden yaralamıştır. Çok büyük bir haksızlıktır. Galatasaray’ın adı hiçbir terör örgütüyle bir araya gelemez. Tek bayrak ve tek devlet anlayışı vardır. Değişmedi ve değişmez. Farklı farklı yorumlar ve anlayışları camia olarak kabul etmemiz mümkün değil.

“Bizim önerdiğimiz bütçe kabul edildi”

En önemli şey 2017 bütçesiydi. 2017 bütçesi ortak akla sahip olan insanların hazırladığı bir bütçeydi. Yönetimin bütçesi değil bizim önerdiğimiz bütçe kabul edildi. Denk bütçeden bahsediyorum. Burada, “Tekrar bir gider oluyorsa, yeniden mali genel kurul yapın, bilgi alın” denmiştir. Galatasaray camiası, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri dışında bir şey yapmamıştır. Zaten böyle bir durumda çok büyük refleks gösteririz. Altını çizelim. Galatasaray varlığını Türk varlığına armağan eder.

AJANSSPOR ÖZEL
Yasal Uyarı : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler