ÖZEL - Barış Ermiş: 'Oradan bir maç alıp Bursa'ya o şekilde gelirsek...'

04.06.2018 - 22:20 | Son Güncellenme: 05.06.2018 - 01:20

ÖZEL - Barış Ermiş: 'Oradan bir maç alıp Bursa'ya o şekilde gelirsek...'

TOFAŞ'ın deneyimcili oyuncusu Barış Ermiş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

- Koç Orhun Ene, sen ve Sammy Mejia gibi isimlerin 2. Lig'de yer alması 2 sene önce biraz şaşkınlıkla karşılanmıştı. O dönem, bu kadar kısa bir süre içinde böyle büyük bir yükselişi hayal ediyor muydun?

"Açıkçası, Süper Lig'e hemen çıkacağımıza elbette inanıyordum ama hemen ertesi sene ligde final oynayacağımızı düşünmüyordum. Tabii ki 2. Lig'de oynamak benim için radikal bir karardı. Fakat hem Orhun Ağabey hem de kulüp bana hedeflerini ve projelerini çok güzel bir şekilde izah ettiler. Hem tesisleşme hem de basketbol mantalitesi olarak bu projeye inanıp ikna olmam çok zor olmadı benim için.

Orhun ağabey zaten her anlamda çok iyi anlaştığım ve beraber çok rahat çalıştığım bir koç. Banvit'te 4 sezon beraber çalışmıştık. Elbette ki bu kulübün 2. Lig'de misafir olduğunu biliyorduk ve ilk sezon ait olduğumuz yere çıkma hedefiyle sezona başladık. Onu da başardık.

Geçen sezon da bizim için zor oldu esasında. Lige çok kötü bir başlangıç yaptıktan sonra ortaya müthiş bir karakter koyduk ve Play-off'a kaldık. Buraya gelmemizde geçen seneki kadroda bulunan arkadaşlarımızın da emeği var, onlara da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Bu sezon da bazı değişiklikler ve takviyelerle bir üst seviyeye çıktık. Lige müthiş bir başlangıç yaparak 10'da 10 yapmamız bize ciddi anlamda bir öz güven getirdi, Bursa'daki havayı değiştirdi, salonumuzdaki maçlarda coşkulu atmosferler oluşmaya başladı. Kendi inancımızla, ayaklarımızın yere sağlam basmasıyla, karakter koyarak, biraz da diğer takımların bu sene biraz sendelemesinden de yararlanarak bu noktaya geldik. Anadolu Efes serisinin zor olacağını biliyorduk ama takım olarak finale kalacağımıza olan inancımız tamdı, bunu da başardık. Bizim için bir rüyaydı gerçek oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

- Lige muazzam bir başlangıç yaptıktan sonra bir sendeleme yaşadınız. Oradan ayağa kalkmayı nasıl başardınız?

"O sendelemeyi yaşamamız çok normal. Baktığınız zaman dar rotasyonlu oynayan bir ekibiz. Ana rotasyonu oluşturan ve çok süre alan oyuncular olarak bizim de yaş ortalamamız düşük değil. Sezon içi iniş, çıkışlar hemen her takımda olur. Biz bunu kısa bir dönem yaşadık. Geçen seneden de tecrübe edinmiştik, sezon içinde yaşanılan dalgalanmaların olabileceği ancak önemli olanın sezon sonuna formda girmek olduğunu biliyorduk. O iniş, çıkışları doğru yerde yaşadığımızı düşünüyorum. Şu anda gayet iyi durumdayız. Sezon sonunda bu dirençte ve bu kuvvette olmamızda teknik staffımızın da ciddi anlamda payı var."

- Kadronuzda yetenekli genç oyuncularınız var. Onlarla beraber çalışmak ve onlara deneyimlerini aktarmak sana heyecan veriyor mu?

"Elbette. Hepsi milli oyuncular. Kendi jenerasyonlarının yetenekli oyuncuları. Yiğit, Muhsin, Berkan, Mert, Efe hepsi yetenekli ve öğrenmeye açık arkadaşlarımız. Mesela Yiğit bu serinin ilk maçında çok ciddi katkı verdi takıma. Ben onlara her zaman çok çalışmaları gerektiğini söylüyorum. Çünkü ne kadar yeteneğiniz olursa olsun çok çalışmadan önemli noktalara gelmeniz pek mümkün olmaz. Onlar çalışıp Tofaş'ın geleceği olacak."

-Anadolu Efes gibi bir devi eleyip finale kalarak büyük bir başarıya imza attınız. Şimdi önünüzde zorlu bir final serisi ve Fenerbahçe Doğuş gibi zorlu bir rakip var. Bu zorlu seriyle ilgili neler söylemek istersin?

"Rakibimiz elbette çok güçlü bir ekip. Fakat oradan bir maç alıp Bursa'ya o şekilde gelirsek taraftarımızın da coşkusuyla seriyi bambaşka bir noktaya taşıyabiliriz. Bu kadar güzel bir sezondan sonra, bu seviyeye gelmişken neden bir mucize yaratmayalım?"

- Bu sezon sonunda sözleşmen bitiyor. Önümüzdeki sezon seni farklı bir takımda görme ihtimalimiz var mı?

"Sezon bitince oturulur, konuşulur ama burada kalırım gibi düşünüyorum. Bursa şehrini, halkını, seyircimizi çok seviyorum, takımımı çok seviyorum ve kariyerime burada devam etmek istiyorum."

- Büyük başarınızdan dolayı seni ve takımı tebrik ediyor, final serisinde de başarılar diliyorum.

"Teşekkür ederim."

Röportaj: Ziya Darende

Senin için hazırladığımız haberler