ÖZEL - "Fatih Terim'in gelmesi ihanet olurdu"

24.10.2017 - 15:23 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 15:23

ÖZEL - "Fatih Terim'in gelmesi ihanet olurdu"

AJANSSPOR ÖZEL – Trabzonspor Kulübü Eski Mali İşler Direktörü Emre Aksoy, istifa sürecini Radyospor’da anlattı. Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Aksoy, bordo-mavililere zarar vermek için istifa etmediğini dile getirdi. Aksoy’un Radyospor’a yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:

“Tek kişiyle kulüp yönetiliyorsa orada olmamız anlamsız”

Sadi Hoca biz geldiğimizde altyapılardan sorumlu bir hocaydı. Sürekli bırakacağım diyordu. Biz devam etmek istiyorduk. Sadi Hoca, bizi Rizespor maçı sonrası şikecilikle suçladı. Onun oraya getiriliyor olması bile enteresan. Hocalığı ile ilgili kesinlikle konuşmam. İstifa etsek de Trabzonspor tek sevdamız. Orada bir şeyler başaramıyorsanız, tek kişiyle kulüp yönetiliyorsa orada olmanın anlamı yok. Biz hep iyi olsun da bırakalım mücadelesini verdik. Bu gerçekten kanayan bir yaraydı. 50.yıl için verilen sözler vardı. Şampiyonluk, Trabzonspor’un sosyal ve ekonomik yapısı oturacaktı. Gerçekten yönetilebilir hale gelecekti. Danışman şirketler tutuldu, onlara paralar verildi. 350 kişiyle çalışılıyor halen. Üstüne hiçbir şey koyamadık. Sadece borç attı.

“Yönetim kurulu değil, patronaj vardı”

Ersun Hoca ile de sıkıntılar vardı. Yönetim kurulu değil de patron tarzıyla yönetilmek bizi yordu. Bazı şeyler tartışılarak bulunur. Fikir alınır. Biz onları yaşayamadık. En büyük sıkıntılardan biri de oydu diyebilirim. Transfer komitesi kurulur ve transfer yapılır. Herkesin bir görevi vardır. Size görev verse bile sizin altınızdaki kişiyle muhatap oluyordu. Bu da yönetici arkadaşları etkiledi.

“Çalımbay, Antalya’da 2 tane yabancıyla başa çıkamadı”

Boğaza kadar gelmiş bir durumdu. Rıza Hoca başarılı bir hoca. Bence 50.yılda çok şey kaybetmemişti Trabzonspor. Şampiyonluğa oynayabilirdi. Geçen sene Başakşehir ile Beşiktaş son haftalarda nasıl puan kaybettiler çok iyi biliyoruz. Ligin 8.haftasında 13 puanlık fark var gibi görünse de maçlar vardı. Ersun Yanal ile yola devam edilmemeliydi. Bunu sezon başında söylemiştim. Takımda çok pahalı futbolcular var. Bunu idare edebilecek nitelikte bir teknik direktör olmalı. Bir Ersun Hoca var, bir de Şenol Hoca var. O mantıkta olan çok fazla yerli teknik adam yok. Antalya’da iki tane yabancı oyuncuyla çözüme ulaşamayan hoca, Trabzonspor’da nasıl başa çıkacak? Bence daha üst takımlarda görev yapmış bir hoca daha mantıklı olurdu. Bir şeye faydanız olmuyorsa, koltuk işgal etmenin anlamı yok. Görevi bıraktıktan sonra en azından kafaları rahat oldu.

“Yönetim dağılsın diye istifa etmedim”

7 yöneticinin altına düşmesi lazım. 3 istifa daha gerekiyor. Bu saatten sonra orada duracak arkadaşlar farklı bir modda olacaktır. Ben yönetim düşsün diye istifa etmedim. Ben Trabzonspor’a zarar vermek için de istifa etmedim. Yönetimin düşmesi çok doğru değil. Hem kendime hem de Trabzonspor’a zarar vermek istemedim. Ben bugün de aynı kafadayım. Bir süreç var ve bu sürecin tamamlanması lazım. Başkan, "Ben göreve devam edeceğim" dedi. Genel Kurula çok sıcak bakmıyorum. Doğrusu da bu.

Hentbol Şubesi hakkında…

Hepimiz aynı yorumları yapıyorduk. Benzer sıkıntılar yaşıyorduk. Yönetim Kurulu toplantıları pek olmuyordu. Olsa da çözüm olmuyordu. İstifa eden yöneticilerin yaptığı açıklamalar doğruydu. Trabzonspor hentbol şubesini niye kapatıyor? Normalde geçen sene kapanacaktı. Çünkü Trabzonspor ciddi faizler ödüyor. Hentbol gideri çok geliri az bir şubeydi. Giderleri düşürmek istiyorduk. Trabzonspor’a eklenmişti. Geçmişten ciddi problemleri vardı. Başkan her şeye müdahale edince orada 3-5 tane hoca maaş alabilsin diye Trabzonspor’un parası heba edildi. Yapılan masrafları çok iyi biliyorum. Onların kendi doğruları ve düşünceleri var. Bu onların için daha mantıklı.

“Onur Kıvrak, eldiveni yere bıraktığı anda gönderilmeliydi”

Biz bazen Ersun Hoca’yı suçluyoruz ama Göztepe, Alanya maçlarını bu kadronun hocasız bile kazanması lazımdı. 3-0 önde olduğunuz maçı 4-3 kaybediyorsunuz. Bence bazı futbolcuların da cezalandırılması lazım ki kendilerine gelsinler. İsim vermek istemiyorum. Sosa bu grubun içine elbette giriyor. Trabzonspor ile bütünleşmiş bir kaleci var ; Onur Kıvrak. Eldivenleri bıraktığı gün gitmesi gerekiyordu. Savaşta cepheyi terk edebilir misin? Bence bunlar tribüne oynuyorlar. Trabzonspor sahada şampiyonluğa oynamalı. Tribüne değil.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

“Terim’in gelmesi ihanet olurdu”

Fatih Terim ile görüşüldü mü bilmiyorum. Biz çoğu şeyi bilmiyorduk. Rıza gelir ben kaçar demiştim. Fatih Terim olsaydı çok daha farklı şeyler olabilirdi. Bence o Trabzonspor’a ihanet olurdu. Bana göre Fatih Terim, iyi bir insan olabilir ama Trabzonspor’da çalışması imkansızdı. Volkan için de aynı şeyi düşünüyorum. İşi kafasında bitirmiş insanların şampiyonluk yolunda bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler