ÖZEL - Alpay Köse: Galatasaray'ın açıklaması tatmin edici değil!

04.09.2018 - 16:14 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 19:14

ÖZEL - Alpay Köse: Galatasaray'ın açıklaması tatmin edici değil!

Spor hukukçusu Alpay Köse, Radyospor'a bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Galatasaray taraftarının bu konuda bir beklentisi olduğunu ifade eden Alpay Köse, "Modeste konusuyla alakalı Galatasaray'dan tarafından çok sayıda soru geldi.Açıklamam konuyu aydınlatıcak biçimdeydi ama taraftarlar bu transferin gerçekleşmesini istiyormuş. Bu yüzden bu kadar çok konuşuldu." dedi.

Menajerinin açıklamalarının kafa karıştırdığını ifade eden Köse, "Sizin haberleriniz ile duyuruldu ama diğer siteler açıklamalarımı kısalttı. Benim açıklamamdan dolayı transfer olabilirmiş gibi bir anlam oluştu. Galatasaray taraftarları ise bu transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sordu. Transfer şu an itibari ile mümkün ama oynatılması mümkün değil. Menajerinin açıklamaları ise biraz kafa karıştırmış." dedi.

Modeste ya da menajeri haklı feshini ispat edip geçici lisans hakkı alması durumunda lisans çıkarılacağını düşünen, "FIFA'dan böyle bir yazı geldiği zaman federasyon tescili yapmak zorunda. Önünde hiçbir engel bulunmaz. Şu an itibari ile görünen o ki, FIFA'ya başvuru olmamış." dedi.

Galatasaray'ın yaptığı açıklama ne anlama geliyor?

Alpay Köse'nin diğer açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Konunun net olarak ifade edilmesi gerekiyor, mümkün mü yoksa değil mi? Galatasaray'ın hukukçularının bu konuda tecrübeli olmasını bekleriz. Mümkün görülmemektedir, tabiri çok tatmin edici değil. Nedense böyle bir ifade tercih edilmiş. Bizim kulüplerimizde bu açıklamaları hukukçular değil yöneticiler yapıyor. Bu sebeple açıklamalar tatmin edici olmayabilir.

Menajerinin söylediği sözleşmenin yapılması konusunda doğru ama lisans çıkarılmasını karşılar bir durum yok. Galatasaray'ı transfer noktasında baskı altına almak istediği olabilir. Sonuç itibariyle menajer oyuncunun çıkarlarını gözetiyor. Bu da gayet normal.

Modeste'nin sözleşmesi haksız fesih kapsamına girerse Galatasaray ceza almak diyen Alper Köse, "Galatasaray'ın açıklamasına bakarsak, kulübün zarar göreceğini ifade etmiyor. Oysa Galaytasaray'ın bundan dolayı bir çekincesi olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray buradan bir zarar görmez ama oyuncu ceza alırsa dolaylı bir zarar görür. Bu oyuncunun transferi muhtemelen Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde etmektir. Bu oyuncuyu transfer edip Şampiyonlar Ligi'nde elenilirse maddi olarak ciddi bir zarara uğramış olur. Çekincenin bu konuda olduğunu düşünüyorum." dedi.

Burada sadece futbolcunun haklı olması yeterli değil, transfer sürecinin aşılmasında da oyuncunun kusurunun olmaması gerekiyor. Burada oyuncunun kesinlikle kusursuz olması ve kulübünden dolayı transfer sürecini kaçırmış olması gerekiyor. Transfer sezonunun çok fazla gecikmemiş olması da önemli. 

Belhanda ne ceza alır?

Yapılan hareket sert ve sakatlamaya yönelik. Belhanda şiddetli hareketten dolayı en az 3 maç ceza alma durumu var. Ama disiplin kurulu bunu şiddetli hareket olarak görmezse 1 ile 3 maç arası ceza alabilir.

Senin için hazırladığımız haberler