ÖZEL ARAŞTIRMA - Valbuena Süper Lig'de forma giyen tüm oyuncuları geçti!

29.01.2018 - 12:29 | Son Güncellenme: 29.01.2018 - 12:29

ÖZEL ARAŞTIRMA - Valbuena Süper Lig'de forma giyen tüm oyuncuları geçti!

Süper Lig’in 19.hafta maçında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan Fenerbahçe sahadan 1-1 beraberlikle ayrılırken sarı-lacivertli takımın golünü Josef kaydetti. Josef’in golünde asisti yapan isim ise Mathieu Valbuena oldu. Fransız oyuncu böylece önemli bir istatistiğe ulaşmış oldu

Resmi maçlarda 14 asist

Fransız oyuncu Fenerbahçe forması altında bu sezon resmi maçlarda 14. asistini yapmış oldu. Valbuena bu sezon Süper Lig’de forma giyen tüm oyuncuları bu alanda geride bırakmış durumda.

Valbuena ilk sırada

Valbuena bu sezon Süper Lig’de 7 kez, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 kez ve Ziraat Türkiye kupasında 5 kez arkadaşlarına gol giden pas verdi. Valbuena’ya bu alanda en yakın isim Edin Visca oldu. Boşnak oyuncu tüm sezon boyunca 10 asist yaptı. Beşiktaşlı Quaresma tüm kulvarlarda 8 asist yaparken Belhanda, Deniz Türüç ve Serdar Gürler 6’şar asist ile sıralandı

Süper Lig'de sadece Visca'yı geçemedi

Valbuena sadece Süper Lig maçları baz alındığı zaman en çok asist yapan ikinci oyuncu konumunda. Fransız oyuncu bu sezon Süper Lig’de 7 kez asist yaptı ve bu alanda sadece M.Başakşehir takımından Edin Visca’yı geçemedi. Visca 10 asist ile bu alanda ilk sırada. Valbuena geçen sezonun tamamında 7 asist yapabilmişti. (Ligue 1’de ise 5 asist yapmıştı)

Oyuna sonradan girdiği maçlarda katkı sağlıyor

Valbuena Süper Lig’de oyuna sonradan girdiği toplam 6 karşılaşma oldu. Bu maçlarda Valbuena 2 gol atarken arkadaşlarına 2 asist yaptı. 

 

ARAŞTIRMA - TOLGA KURU / AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler